K. Achel V.V.
één grote familie!

K. Achel VV A – SV Herkol 3-0

De wedstrijd startte met een minuut stilte n.a.v. het overlijden van de schoonvader van onze voorzitter Vital Davids. Groen-wit verliest hiermee een gedreven en fervent supporter.
Florin Theuwis had de wedstrijd al heel snel in de juiste plooi kunnen leggen. Al in de 2de minuut glipte hij door de buitenspelval, omzeilde doelman Pinxten maar besloot aan de verkeerde kant van de paal. Op het kwartier kopte Florin een voorzet op de vuisten van de Herkoldoelman waarop Max Spreuwers de rebound nipt naast trapte. Groen-wit verloor al snel de gebroeders Vandebroek en de wedstrijd verzandde in een stereotiepe belegering met af en toe een venijnige prik van de bezoekers. Net voor de pauze had Herkoldoelman Pinxten nog een knappe reflex in petto op een afgeweken schot van Axel Maes (44’).
De 2de helft leek dezelfde kant op te gaan. Florin Theuwis kende opnieuw pech toen hij aan de 2de paal een voorzet van Jarrit Agten nipt naast kopte (49’). Enkele minuten later volgde dan toch het verlossende openingsdoelpunt. Een knappe dribbel van opnieuw Jarrit Agten op rechts gevolgd door een gemeten voorzet werd door de inlopende Axel Maes onder de Herkoldoelman tegen de netten geduwd (56’ 1-0). De poeier amper 2’ later van pechvogel Florin Theuwis tegen de paal had een beter lot verdiend. Voor het laatste half uur mocht Giovanni Dors zijn wederoptreden op de Siggert maken. Een knappe actie van Gio op de linkerflank gevolgd door een voorzet werd in eerste instantie door de Herkoldoelman afgeweerd maar Ivan Rosario knalde vanop de backlijn de geruststellende dubbele voorsprong in de winkelhaak (73’ 2-0). De bezoekers konden doelman Ian Wouters zelden op de proef stellen. Een zeldzaam schot van Dries Foque belandde nipt naast (80’). De kansen voor groen-wit bleven komen in het wedstrijdeinde. Een afstandsschot van Gio belandde ei zo na in de winkelhaak maar stuiterde via de binnenkant van de paal terug het veld in (82’). Het orgelpunt werd in de slotseconde geplaatst door Niels Vanhelden die zijn uitstekende traptechniek demonstreerde met een prachtig gekrulde vrije trap. Nick Pinxten streelde met de haren nog even de bal waardoor het doelpunt uiteindelijk aan hem werd toegewezen (90’  3-0).
Over 2 weken krijgt Achel VV, mits een overwinning op Herk-De-Stad, een eerste kans om de titel mathematisch binnen te halen.
Plaats en datum van afspraak:  Pikkeleerstraat, Herk-De-Stad ; zondag 7 april om 14u30 !!

Doelpunten:
56’  1-0 Axel Maes
73’   2-0 Ivan Paulino Rosario
90’   3-0 Nick Pinxten

Ploegopstelling Achel VV: Ian Wouters, Jeroen Janssens, Jarrit Agten, Niels Vanhelden, Jasper Vandebroek (23’ Lars Gevers), Niels Vandebroek (18’ Maxim Schouteden), Axel Maes, Florin Theuwis (81’ Jasper Vandersanden), Ivan Rosario , Nick Pinxten, Max Spreuwers (63’ Giovanni Dors)
Eveneens vanavond gespeeld (3de prov. B) :  Kabouters Opglabbeek A - K. Achel VV B     7-0