09-12-2017  AC Tervant  – K. Achel VV    0-2

Negenenzeventig minuten had een dominerend groen-wit nodig om de paarse muur van AC Tervant te slopen en de dikverdiende driepunter mee naar Achel te brengen. Jan Smolders en Bert Van Den Dungen waren vanavond de doelpuntenmakers van dienst.

Achel VV toonde vanaf de 1ste minuut dat ze enkel met de overwinning tevreden zouden zijn vanavond. De pegel van Florin Theuwis op de kruising na 5 minuten had een beter lot verdiend en had mogelijk voor een open wedstrijd kunnen zorgen. De thuisploeg moest het spel van een dominerend Achel VV ondergaan maar de kansjes en schoten van groen-wit waren telkens een “net niet-verhaal”. Tervant kon hier aanvallend weinig tegenover stellen, al moest Gert Timmermans enkele keren gepast tussenbeide komen op een schaarse counter. Voor het overige speelde het spel zich af op de helft van de thuisploeg en gaf een puike Achelse verdediging nauwelijks een kans weg.
Meteen na de pauze kopte Bert Cochet een hoekschop op de vuisten van de Tervantse doelman. Groen-wit kreeg ook 2 vrije trappen na elkaar net buiten het strafschopgebied maar het vizier van Bert Cochet en Jonas Van Der Wiel stond niet scherp genoeg afgesteld. Achel VV voerde de forcing en bleef op een moeilijk bespeelbare grasmat geduldig de combinatie zoeken. Elf minuten voor het einde belandde de bal bij Jonas Van Der Wiel, vandaag alom tegenwoordig, die gepast aflegde op de inlopende Jan Smolders en de oververdiende voorsprong was een feit (’79 0-1). De thuisploeg moest zijn verdedigende stellingen verlaten en dit leverde in de slotminuut die éne grote kans op maar doelman Brecko redde uitstekend. In blessuretijd vond kapitein Jan Smolders dan nog de kracht om met een indrukwekkende solo vanop de middellijn richting doel te stormen en Bert Van Den Dungen het 2de Achelse doelpunt op een schoteltje aan te bieden (’93 0-2).
Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders , Thomas Frederix (’70 Bert Van Den Dungen), Bert Cochet (’86 Johnny Bekaert),  Arne Vromans (’57 Wouter Van Gerven), Gert Timmermans, Bram Geers, Raf Plessers, Florin Theuwis.

Doelpunten:
’79  0-1 Jan Smolders
’93  0-2 Bert Van Den Dungen