22-04-2018  Achel VV – AC Tervant    2-0

Een vol huis op de Siggert en veel sfeer voor de laatste competitiewedstrijd die groen-wit naar 1ste provinciale moest leiden. Maar het zwoele zomerweer en een alweer supergemotiveerde tegenstander maakt er de opdracht niet gemakkelijker op. Groen-wit kwam na een half uur verdiend op voorsprong via Jan Smolders en moest wachten tot de allerlaatste minuut op een 2de doelpunt van de ingevallen Raf Theunissen maar uiteindelijk werd de klus geklaard.
Volgend seizoen treedt groen-wit -voor het eerst in haar bestaan- aan in 1ste provinciale!

De bezoekers uit Tervant waren voor hun laatste officiële wedstrijd – volgend seizoen is er de fusie met Flandria Paal – met een bus naar de Siggert afgezakt en besloten de bus dan maar te parkeren op de grote backlijn om zo de Achelse aanvalsgolven op te vangen, vastbesloten om geen cadeautjes weg te geven. Na 15 minuten zette Johnny Bekaert enkele bezoekers in de wind en stuurde Wouter Vangerven diep op rechts maar de inlopende Jonas Van Der Wiel kwam een teenlengte te kort om diens voorzet binnen te duwen. Enkele minuten later trapte Bert Van Den Dungen een voorzet van Jonas Van Der Wiel over na een mooie combinatie met Johnny Bekaert. De bezoekers konden groen-wit afhouden met veel duw-en trekfouten maar de talrijke vrije trappen leverden de thuisploeg weinig op. Tot op het half uur Jan Smolders foutief gestuit werd net buiten het strafschopgebied. Jan zette zich zelf achter de bal en krulde de bal hard voorbij een kansloze doelman (30’ 1-0). Pas in 45ste minuut raakte Tervant aan een eerste grote kans. Doelman Maarten Brecko kwam op het juiste moment uit zijn doel en kreeg hulp van een attente Gert Timmermans die de afgeweerde bal wegwerkte.
Na 5 minuten in de 2de helft legden Johnny Bekaert met Bert Van Den Dungen en Jan Smolders een schitterende combinatie op de grasmat, waarbij Bert voor doel vrijgespeeld werd maar helaas de wenkende kans overtrapte. In de 65’ vertrok Jan Smolders vanop de middellijn voor een indrukwekkende solo, omspeelde de bezoekende doelman maar werd op de valreep gestuit door zijn Tervantse tegenstander. En twintig minuten voor tijd was er duidelijke hands van een Tervantse verdediger na een actie van Johnny Bekaert en schot van Bert Van Den Dungen maar de scheidsrechter liet verder spelen. De bezoekers uit Tervant hadden inmiddels het evenwicht in de wedstrijd hersteld, groen-wit moest verschillende keren rekenen op een alerte Maarten Brecko en de thuisploeg kwam enkele keren goed weg. In de toegevoegde tijd tenslotte was er de pas ingevallen Raf Theunissen die net voor affluiten door de Tervantse verdediging glipte en alleen voor de doelman beheerst de 2-0 binnenschoof en daarmee de Siggert deed ontploffen (94’ 2-0).

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders,Thomas Frederix, Gert Timmermans, Arne Vromans , Wouter Vangerven (74’ Tom Wertelaers) , Jonas Van Der Wiel, Johnny Bekaert (86’ Raf Theunissen), Raf Plessers, Bert Van Den Dungen (80’ Bert Cochet),Bram Geers

30’  1-0 Jan Smolders
94’  2-0 Raf Theunissen