02-09-2017  Achel VV - KFC Eksel    0-2

Achel VV slaagde er vanavond niet in om thuis de openingswedstrijd van de competitie te winnen.
Kantelmoment was het knullige carambole-doelpunt (34’ ) na een misverstand in de Achelse verdediging dat de bezoekers op voorsprong bracht op het moment dat de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe leek te trekken.

Net als enkel weken geleden trok een alweer goed georganiseerd KFC Eksel zich terug op de eigen speelhelft, loerend op de snelle uitbraak. De thuisploeg kreeg weinig ruimte en had moeite om kansen te creëren. Thomas Frederix (14’)  en even later Florin Theuwis (25’)  kwamen een voetje tekort op een voorzet van Jan Smolders en Jonas Van Der Wiel trapte op het half uur een afvallende bal net voorbij de 2de paal.  In de 34ste minuut werd Florin Theuwis diep gestuurd maar moest te ver uitwijken en dus kans verkeken. Eksel lanceerde meteen de tegenaanval ; Maarten Brecko werd omspeeld maar het ogenschijnlijk ongevaarlijke schot werd door een Achelse verdediger ongelukkig tegen een medespeler geknald waardoor de bal tot verbijstering van de Achelse supporters in eigen doel verdween (’35).  Groen-wit was van slag en slaagde er niet in om voor rust nog te reageren.
Ook in de 2de helft trok Eksel zich terug op eigen helft. Achel VV had het balbezit maar vond moeilijk openingen in de bezoekende verdediging en moest opletten voor de snelle Ekselse counters. De 1ste mogelijkheid (48’)was voor Kevin Wielockx die op aangeven van (alweer) Jan Smolders net naast trapte. Even later ontsnapte de thuisploeg aan de 0-2 toen de bal na een hoekschop nog net van de lijn gekeerd werd. Maarten Brecko moest ook enkele keren gepast uitkomen maar moest zich toch gewonnen geven toen Sandy De Pachter vrije doorgang kreeg en alleen voor de Achelse doelman beheerst afrondde (’82  0-2). Achel VV trachtte met alle middelen nog de bakens te verzetten. Zowel Kevin Wielockx als Wouter Van Gerven kreeg nog een mooie schietkans en ook Jan Smolders raakte enkele minuten voor affluiten niet voorbij de Ekselse doelman.
Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Wouter Vangerven, Jonas Van Der Wiel, Jens Spooren (46’ Tom Wertelaers) , Jan Smolders, Thomas Frederix ( 68’ Bert Van Den Dungen) , Florin Theuwis
(77 ‘Siebe Alen) , Kevin Wielockx, Bram Geers, Raf Plessers.

Doelpunten :
34’  0 -1 Gert Timmermans (own-doelpunt)
82’  0 -2 Sandy De Pachter