06-01-2018  Achel VV – KFC Hamont99    2-0

Groen-wit zet het nieuwe jaar in met een duidelijke en verdiende overwinning in de stadsderby tegen KFC Hamont99. De eindstand was reeds bij de rust bereikt met doelpunten van Bert Cochet en een beresterke Florin Theuwis. Na de rust waren de bezoekers niet in staat om een vuist te maken en Achel VV hield vanavond probleemloos de drie punten op de Siggert.

Mooi vuurwerk vanwege de Hamontse supporters maar minder aangename rookbommen zorgden voor enkele minuten vertraging. De bezoekers hadden er blijkbaar meer last van want voor de thuisploeg kon de wedstrijd niet beter beginnen. Jonas Van Der Wiel draaide zich vrij op het middenveld, stuurde Thomas Frederix diep op links en diens lage voorzet werd door de inlopende Bert Cochet aan de eerste paal binnengetikt: 1-0 na amper zestig seconden…  De bezoekers reageerden nauwelijks en het was de thuisploeg die het spel dicteerde. Florin Theuwis devieerde een voorzet naar de linkerbenedenhoek maar doelman Emmers stond paraat (12’). Even later hielden de groen-witsupporters de adem in toen een te korte terugspeelbal van Florin door een Hamontse aanvaller werd onderschept en voorbij de uitgekomen Maarten Brecko in het zijnet werd getrapt (18’). Wellicht de beste kans voor de bezoekers vanavond. Even later stuurde Jan Smolders Bert Cochet diep op links, de lage voorzet werd door de inlopende Thomas Frederix over de lat geduwd (22’). Vijf minuten later een knappe actie van Florin Theuwis die via Jonas Van Der Wiel Thomas Frederix alleen voor doel bracht maar de bezoekende doelman Emmers redde alweer uitstekend (27’). Uitstel van executie, enkele minuten later speelde Raf Plessers de bal diep op Bert Cochet, die prompt getorpedeerd werd door zijn tegenstander maar de doorlopende bal bracht de goedgevolgde Florin Theuwis alleen voor doelman Emmers en deze liet de wenkende kans niet liggen (’33 2-0). Enkele minuten voor het rustsignaal kon Florin Theuwis zich opnieuw doorzitten maar een uitstekende doelman Emmers voorkomt de 3-0.
Na de rust tracht KFC Hamont het spel naar zich toe te trekken maar een uitstekende Achelse verdediging geeft geen krimp. De beste kansen zijn nog voor de thuisploeg met enkele kansen voor Florin Theuwis en Bert Cochet maar scoren lukt niet meer. KFC Hamont komt niet verder dan een vrije trap die door Maarten Brecko moeiteloos geplukt wordt.  De wedstrijd dooft langzaam uit en lang voor het wedstrijdeinde is duidelijk wie vanavond met de drie punten aan de haal gaat…

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders, Thomas Frederix (’78 Bert Van Den Dungen), Florin Theuwis (’88 Wouter Vangerven) , Arne Vromans, Gert Timmermans, Jens Spooren, Raf Plessers, Bert Cochet (’75 Johnny Bekaert)

1’ Bert Cochet  1-0
33’ Florin Theuwis 2-0