16-09-2017  Achel VV – Lindelhoeven VV    4-1

Een overtuigende prestatie tegen leider Lindelhoeven heeft groen-wit vanavond een eerste (verdiende) driepunter van het seizoen opgeleverd. Dankzij een vroege voorsprong van de thuisploeg  en een uitsluiting bij de bezoekers na 40 minuten, leek Achel VV al vroeg op rozen te zitten maar met een vrije trap kwam Lindelhoeven VV totaal onverwacht weer langszij. In de laatste 25 minuten zette groen-wit echter met drie doelpunten orde op zaken. Einduitslag 4-1.

De thuisploeg begon zoals gewoonlijk vol overgave aan de wedstrijd en vanavond resulteerde dat in een vroege voorsprong. Thomas Frederix, vandaag centraal op het middenveld, stuurde Florin Theuwis diep en de interceptie van bezoekende verdediger Claes duwde de bal voorbij de uitgekomen doelman in eigen doel (7’  1-0 Claes (own-doelpunt )). Zonder al te veel uitgespeelde kansen domineerde  groen-wit het spel. Lindelhoeven raakte nauwelijks in de buurt van Maarten Brecko, al was er op het half uur een attente Gert Timmermans nodig om een doorgebroken bezoekende speler de bal uit de voeten te glijden. Vijf minuten voor de pauze mocht bezoekende speler Debauve na een tackle langs achter op Thomas Frederix  voortijdig de douches opzoeken (2x geel). Laatste wapenfeit voor rust kwam van de alweer uitstekend op dreef zijnde Bert Van Den Dungen die na een knappe dribbel over het bezoekende doel knalde.
Na de koffie probeerde Achel VV de voorsprong uit te bouwen tegen 10 bezoekers. Thomas Frederix zette met een knappe voorzet Jan Smolders alleen voor doel. Jan nam na controle de bal in één tijd op de slof maar knalde het leer over.  De bezoekers moesten wachten op een vrije trap om in de buurt van het Achels doel te geraken maar het was dan ook meteen raak. De mooie indraaiende vrije trap verdween tussen een bos van benen voorbij een kansloze Maarten Brecko in doel (60’ 1-1 Van Erkel). Heel even was groen-wit van slag maar toen enkele minuten later Florin Theuwis na mistasten in de bezoekende verdediging alleen op doel afstormde en beheerst afrondde, stond de terechte voorsprong weer op het scorebord (65’ 2-1 Florin Theuwis). Even later stuurde Raf Plessers Jonas Van Der Wiel alleen op doel maar Jonas tipte de bal net naast. Uitstel van executie want amper enkele minuten later werd Jonas Van Der Wiel foutief onderuit gehaald in het strafschopgebied na een knappe één-twee met de uitstekend wederoptredende Bert Cochet. Raf Plessers klaarde de klus (83’ 3-1). Orgelpunt van de avond was het 4de doelpunt van de thuisploeg. Na een mooi uitgesponnen driehoekje ééntijdsvoetbal op de rechterflank werd Wouter Van Gerven diep gestuurd en diens strakke voorzet werd in één tijd door Jonas Van Der Wiel tegen de touwen geknald (85’  4-1). De bezoekers drongen niet meer aan en voor de thuisploeg had de score nog kunnen oplopen. Een gevaarlijke voorzet van Bram Geers werd aan de 2de paal bijna in eigen doel gewerkt ; Jan Smolders had op aangeven van Thomas Frederix nog een kans aan de voet maar kraakte zijn schot en Bert Cochet duwde de bal na hoekschop nog nipt naast…

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Wouter Vangerven, Bert Van Den Dungen (75’ Bert Cochet), Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis (86’ Bram Geers), Kevin Wielockx, Raf Plessers, Gert Timmermans.