07-04-2018  Achel VV – Nevok Gruitrode    2-0

Achel VV houdt, met nog 2 wedstrijden voor de boeg, alle troeven in handen om de hoofdvogel af te schieten. Maar Nevok Gruitrode – zelf nog in de running voor de 3de periodetitel – was niet zinnens om de rode loper voor de groen-witte titelkandidaat uit te rollen en de thuisploeg moest diep gaan om de 3 punten thuis te houden. Dat lukte uiteindelijk dankzij een collectieve sterke prestatie en dankzij 2 doelpunten van Jonas Van Der Wiel, telkens na voorbereidend werk van kapitein Jan Smolders.

Naast de langdurig geblesseerden Florin Theuwis, Jens Spooren, Kevin Wielockx en de geschorste Bram Geers, was vanavond ook spits Bert Cochet niet terug te vinden op het wedstrijdblad. Bert raakte niet tijdig terug in België vanuit Spanje (voetbalkamp) en dus mocht Jan Smolders vanavond diep in de spits opdraven. De eerste helft waren er nauwelijks uitgespeelde kansen te bespeuren. Trek- en duwfouten op spits Jan Smolders waren er des te meer. Enkel Jan Smolders en Wouter Vangerven slaagden erin om een schot op de bezoekende doelman af te vuren. Hoewel de thuisploeg geleidelijk aan het betere van het spel opeiste, vielen er geen doelpunten voor de rust.
Na de koffie herstelde Nevok het evenwicht maar uitgespeelde kansen kreeg het niet. De Achelse verdediging gaf zoals de voorbije weken nauwelijks iets weg en Thomas Frederix speelde op de linkerflank alweer een ijzersterke partij. Twintig minuten voor tijd kon Jan Smolders een diepe bal doorkoppen op de infiltrerende Jonas Van Der Wiel, die alleen voor de bezoekende doelman beheerst afrondde (72’ 1-0). De ban was gebroken en amper 3 minuten later werd een goede voorzet van Wouter Vangerven door de inlopende Bert Van Den Dungen net over gekopt. Rond de 80ste minuut hield het thuispubliek de adem in bij een uitstekende vrije trap van de bezoekers die met een knappe parade van doelman Maarten Brecko over de lat werd geduwd. Nauwelijks één minuut later mocht een bezoekende aanvaller vervroegd de douches opzoeken. Een schwalbe in het strafschopgebied en onnodig protest aan de scheidsrechter kostte een 2de gele kaart en groen-wit mocht het slot van de wedstrijd dus tegen 10 bezoekers volmaken. Het ging op zoek naar een 2de doelpunt en dat viel al snel. Jonas Van Der Wiel recupereerde de bal en stuurde Jan Smolders alleen richting doel. Diens schot werd nog gestopt door de bezoekende doelman maar de goedgevolgde Jonas Van der Wiel mocht zijn 2de van de avond tegen de netten prikken (86’ 2-0).

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders (85’ Pieter Van Nerum), Thomas Frederix, Gert Timmermans, Arne Vromans , Wouter Vangerven (90’ Seppe Van Den Dungen) , Jonas Van Der Wiel, Johnny Bekaert, Raf Plessers, Tom Wertelaers, Bert Van Den Dungen.

72’  1-0 Jonas Van Der Wiel
86’  2-0 Jonas Van Der Wiel