24-02-2018  Achel VV – Opitter FC    7-0

Siberische toestanden vanavond op de Siggert. De dapperste supporters trotseerden de bijtende kou met mutsen en/of dekentjes terwijl beide ploegen elkaar moesten partij geven op een betonnen grasmat. Maar groen-wit was goed bij schot vanavond en stuurde rode lantaarn Opitter naar huis met 7 doelpunten in het mandje. Jonas Van Der Wiel en Florin Theuwis stonden aan het kanon met elk 3 doelpunten. Het resterende doelpunt was van de voet van Thomas Frederix. Groen-wit lijkt in ieder geval  klaar voor de topper volgende week op het veld van Reppel.

Combineren was moeilijk op het hard bevroren veld maar de thuisploeg liet af en toe mooie combinaties zien. Al na 10 minuten werd Florin Theuwis op rechts diep gestuurd en legde gepast terug op de inlopende Jonas Van der Wiel die de 1-0 binnenschoof (10’ 1-0). Ook de 2-0 kwam op dezelfde manier tot stand, assist Florin Theuwis na mooi voorbereidend werk van Jan Smolders en Arne Vromans en Jonas Van Der Wiel die afrondt (24’ 2-0). Na ruim een half uur volgde een verre bal van Bram Geers op Florin Theuwis die op snelheid zijn man afschudt en buitenkant voet aan de korste paal binnentrapt (’35 3-0). Net voor de pauze was er nog een knappe hoekschop van Thomas Frederix die aan de 2de paal door Jonas Van Der Wiel over de lijn gedevieerd werd. Gelukkig was er een attente lijnrechter waardoor het doelpunt alsnog gevalideerd werd (43’ 4-0).
Meteen na de rust bereikte doelman Maarten Brecko met een lange bal het hoofd van Jan Smolders die Florin Theuwis op weg zette naar doel en de 5-0 op het scorebord zette (50’ 5-0). Slechts één keer moest Maarten gepast plat op een Opitterse doelpoging, voor de rest hield de groen-witte verdediging alles prima onder controle. Ook Bert Van Den Dungen deed zijn duit in het zakje en zette de van ver mee opgerukte Thomas Frederix met een steekpasje alleen voor de bezoekende doelman. Thomas knalde de 6-0 beheerst tegen de touwen (67’ 6-0).  De veer was bij de bezoekers dan al lang gebroken. Groen-wit kon het zich permitteren om nog enkele mooie kansen de nek om te wringen maar de eindstand kwam op het scorebord na een harde vrije trap van Wouter Van Gerven. De bezoekende doelman loste de bal en de goedgevolgde Florin Theuwis duwde zijn 3de doelpunt van de avond binnen (75’ 7-0).

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders (68’ Johnny Bekaert), Thomas Frederix (79’ Tom Wertelaers), Florin Theuwis, Kevin Wielockx (72’ Raf Theunissen) , Arne Vromans, Gert Timmermans, Bram Geers,  Wouter Vangerven, Jonas Van Der Wiel,Bert Van Den Dungen

Doelpunten:
10’  1-0 Jonas Van Der Wiel
24’  2-0 Jonas Van Der Wiel
35’  3-0 Florin Theuwis
43’  4-0 Jonas Van Der Wiel
50’  5-0 Florin Theuwis
67’  6-0 Thomas Frederix
75’  7-0 Florin Theuwis