28-10-2017  Achel VV – RC Reppel    1 - 3

Achel VV moest vanavond een zure thuisnederlaag slikken tegen leider RC Reppel. Groen-wit was weliswaar de betere ploeg maar incasseerde enkele vermijdbare doelpunten en ziet daarmee een sterke reeks beëindigd.

Leider Reppel was niet naar de Siggert gekomen om mee te voetballen. Groen-wit had voortdurend balbezit maar moest optornen tegen een dubbele verdedigingslinie en kansen waren aan beide kanten niet te bespeuren. Pas na een half uur werd Florin Theuwis diep gestuurd op aangeven van Jan Smolders maar diens schot werd nog nipt afgeweerd. Even later was er een mooie combinatie met opnieuw Jan Smolders die Kevin Wielockx alleen op de Reppelse doelman afstuurde. Kevins eerste schot strandde nog op de doelman maar in de rebound trapte hij de verdiende voorsprong tegen de touwen (’36 Wielockx 1-0).
Na de pauze moesten de bezoekers hun verdedigende stelling toch wat loslaten ; Achel VV kreeg meer ruimte, voetbalde enkele kansen bij elkaar en leek de wedstrijd stevig in handen te hebben. Reppel profiteerde echter optimaal van slecht uitverdedigen in de Achelse verdediging om de gelijkmaker op het scorebord te zetten (’54 Vrolix 1-1). Achel VV bleef voluit gaan voor de 3 punten maar opnieuw profiteerden de bezoekers optimaal van een misverstand in de Achelse verdediging  (’75 Geebelen 1-2). De thuisploeg trachtte de bakens nog te verzetten maar het was de bezoekende aanvaller die ruim in blessuretijd het harde verdict velde (’93  Ragos 1-3).

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers, Wouter Vangerven, Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis, Arne Vromans, Kevin Wielockx, Gert Timmermans, Jens Spooren (’75 Bert Cochet).