20-01-2018  Achel VV – Sp.Grote Heide    1-5

Aan de sterke reeks van de voorbije weken kwam vanavond abrupt een einde. Groen-wit incasseerde op eigen veld een zware nederlaag in de derby tegen een uiterst efficiënt Sporting Grote Heide, dat Achel VV vanavond al na twintig minuten met 4 doelpunten op 9 minuten k.o. zette. Eindstand : 1-5.

De bezoekers uit Grote Heide schoten het snelst uit de startblokken. In de 12de minuut werd Van Den Berk diep gestuurd op rechts en zijn voorzet werd aan de 2de paal eenvoudig binnengetikt door de vrijstaande Belmans (12’ 0-1). Groen-wit reageerde en de tribune veerde al recht bij een kopbal van Bert Cochet maar deze werd nog in hoekschop verwerkt door de bezoekende doelman. Enkele minuten later kregen de bezoekers een vrije trap aan de andere kant. De Achelse verdediging was zich nog aan het organiseren, terwijl de kort genomen vrije trap staalhard werd binnengetrapt door Janssen (15’ 0-2). Amper 3 minuten later mocht een zekere Bernard Hofstede een gemeten voorzet met het hoofd in de verste hoek binnen knikken (18’ 0-3). Een onwaarschijnlijk scenario tekende zich af toen opnieuw amper enkele minuten later Vandenberk profiteerde van een misverstand tussen 2 Achelse verdedigers, alleen op Maarten Brecko mocht afstormen en de 0-4 op het scorebord zette (21’ 0-4).  De thuisploeg trachtte met de moed der wanhoop de bakens te verzetten. De bezoekende doelman haalde een verschroeiend schot van Jonas Van Der Wiel uit de benedenhoek maar de goed gevolgde Jan Smolders trapte de rebound over doel (36’). Even later was de aansluitingstreffer wel een feit toen Raf Plessers een strafschop voor de thuisploeg omzette (39’ 1-4) en groen-wit toch met een sprankeltje hoop de pauze in ging.
Na de rust begon de thuisploeg met veel energie aan een onmogelijke opdracht. Sp. Grote Heide plooide massaal terug en loerde op de counter. Op het doorweekte veld was het echter moeilijk combineren en een zwoegende thuisploeg kwam niet verder dan enkele halve kansjes. Groen-wit moest uiteindelijk de kelk tot op de bodem ledigen toen Birinci enkele minuten voor affluiten een tegenaanval succesvol kon afronden (84’ 1-5).

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders, Thomas Frederix , Florin Theuwis (60’ Johnny Bekaert) , Arne Vromans (66’ Kevin Wielockx), Gert Timmermans, Bram Geers (71’ Bert Van Den Dungen), Raf Plessers, Bert Cochet.

Doelpunten:
12’ Belmans 0-1
15’ Janssen 0-2
18’ Hofstede 0-3
21’ Vandenberk 0-4
39’ Raf Plessers 1-4
84’ Birinci 1-5