18-11-2017  Achel VV – Stal Sport     2–0

Met een droge 2-0 werd Stal Sport vanavond puntenloos huiswaarts gestuurd. Groen-wit domineerde de partij maar het verlossende 1ste doelpunt viel pas in de 72’.  Bert Van Den Dungen was slotenmaker van dienst en kraakte het bezoekende slot. Jonas Van Der Wiel velde enkele minuten later het verdict met een 2de doelpunt.  En ook nog : Johnny Bekaert maakte 10 minuten voor tijd onder luid applaus zijn wederoptreden na zijn zware blessure vorig seizoen, opgelopen in de thuiswedstrijd tegen KFC Ham United (11 februari).

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Al in de 1ste minuut werd Thomas Frederix vrijgespeeld in de grote rechthoek maar hij trapte op de doelman. Amper één minuut verder was er een mooie lobbal van Florin Theuwis over de bezoekende doelman maar het doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Achel VV domineerde maar uitgespeelde kansen waren zeldzaam. Op het half uur bracht Jan Smolders met een doorsteekballetje Bert Van Den Dungen alleen voor doel maar Bert besloot op de keeper. De voortdurende regen maakte combineren niet gemakkelijk en de ruststand was dan ook 0-0.
Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Na 53’ opnieuw een mooie dieptepas van Jan Smolders op Florin Theuwis maar de bezoekende doelman gaf opnieuw geen krimp. Amper één minuut later bracht Jonas Van Der Wiel Jan Smolders in stelling maar opnieuw stopte de bezoekende doelman het schot.
Het bleef opletten voor die éne fatale counter maar de Achelse verdediging (prima wedstrijd van het centrale duo Gert Timmermans-Arne Vromans en Jens Spooren-Tom Wertelaers op de flanken) gaf weinig weg en er was ook nog doelman Maarten Brecko die met enkele uitstekende reddingen de nul op het scorebord hielp houden. Achttien minuten voortijd viel dan het (verdiende) verlossende doelpunt voor de thuisploeg. Bert Cochet verlengde een hoge bal op Florin Theuwis die de inlopende Bert Van Den Dungen bediende en deze plaatste de bal in de verste hoek (72’ 1-0) en bekroonde  hiermee zijn sterke prestatie. Enkele minuten later was het Jan Smolders die Jonas Van Der Wiel alleen voor doel zette en de 2-0 stond op het scorebord (78’ 2-0). De wederoptredende Johnny Bekaert bekroonde zijn knappe invalbeurt ei zo na met een doelpunt maar aan de eindscore veranderde niets meer.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers (69’ Tom Wertelaers) , Wouter Vangerven, Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis (79’ Johnny Bekaert), Arne Vromans,  Gert Timmermans, Jens Spooren, Bert Van Den Dungen.

72’ Bert Van Den Dungen 1-0
78’ Jonas Van Der Wiel 2-0