03-02-2018  Achel VV – Standard Elen    1-2

Achel VV incasseerde vanavond tegen ploeg in vorm Standard Elen een 2de opeenvolgende thuisnederlaag. Groen-wit vergat haar kansen te benutten en Elen kon 10 minuten voor tijd op strafschop de drie punten op de Siggert meenemen.

Standard Elen leek na 2 maanden competitie een vogel voor de kat maar na een reeks overwinningen presenteerde het zich vanavond vol vertrouwen op de Siggert. Achel VV had het aanvankelijk moeilijk om in de wedstrijd te komen maar op het kwartier bracht een prima doorsteekpas van Bram Geers Thomas Frederix alleen voor doel maar de bezoekende doelman redde. Enkele minuten later was het aan de overkant wel raak wanneer Lamberigts onhoudbaar binnenknalt. Maarten Brecko moet bovendien enkele keren vol aan de bak maar stilaan neemt de thuisploeg het heft weer in handen. Na 33 minuten wordt een voorzet van Thomas Frederix afgeweerd in de voeten van Jonas Van Der Wiel maar het schot is te zwak om de doelman te verslaan. Even later krijgt groen-wit wel wat het verdient : een perfecte voorzet van Johnny Bekaert wordt door Bert Cochet onder de lat binnengekopt (38’ 1-1).
De 2de helft is amper 2 minuten bezig wanneer Johnny Bekaert – na slim overstapje van Bert Cochet – Thomas Frederix alleen voor het Elense doel brengt maar de bezoekende doelman trekt opnieuw aan het langste eind. Op het doorweekte veld is het moeilijk combineren en Achel VV moet opletten voor de Elense counters. Twintig minuten voor tijd gaat (letterlijk) het licht uit op de Siggert en na een kwartiertje kan het spel hervat worden. Johnny Bekaert ziet kort na de hervattting zijn schot uit de benedenhoek gehaald en Raf Plessers kan een vrije trap van Jonas Van Der Wiel met het hoofd verlengen. Het doelpunt valt echter aan de overkant. Tom Wertelaers trekt een doorgebroken aanvaller neer in het strafschopgebied, randje buitenspel, en groen-wit wordt met de rode kaart voor Wertelaers dubbel gestraft… Met zijn tienen probeert de thuisploeg het tij nog te keren. In de slotminuut ziet Florin Theuwis zijn schot op een bos van Elense benen stranden na vrije trap van Jonas Van Der Wiel.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders, Thomas Frederix (74’ Kevin Wielockx) , Johnny Bekaert , Arne Vromans (84’ Wouter Vangerven), Gert Timmermans, Bram Geers, Raf Plessers, Bert Cochet (62’ Florin Theuwis)

Doelpunten:
21’ Lamberigts 0-1
38’ Bert Cochet 1-1
80’ Schoonbroodt 1-2 (strafschop)