17-03-2018  Achel VV – Turkse FC    4-0

Na het lenteweertje van vorig weekend waren de Siberische toestanden van februari weer helemaal terug op de Siggert. Maar een verkleumd thuispubliek zag opnieuw een puntgave prestatie van groen-wit dat Turkse FC met een duidelijke 4-0 huiswaarts stuurde. Man van de wedstrijd werd Wouter Van Gerven die met een loepzuivere hattrick voor rust en nog een beauty na de pauze de volledige Achelse productie voor zijn rekening nam.

De Achelse terreinverzorger en een handvol vrijwilligers hadden eerder op de dag uren werk om het terrein speelklaar te maken, al bleef het moeilijk voetballen op de bevroren ondergrond. Maar de thuisploeg ging enthousiast van start en zette de bezoekers meteen onder druk. Een mistasten in de bezoekende verdediging bracht Wouter Van Gerven alleen voor doel en de thuisploeg zat al meteen op rozen (8’ 1-0). Tien minuten later bracht een mooie doorsteekpas van Jonas Van Der Wiel de slim infiltrerende Wouter Vangerven opnieuw alleen voor doel en deze rondde weer beheerst af (18’ 2-0). Achel VV heerste en kreeg nog enkele uitstekende mogelijkheden via o.a. Bert Van Den Dungen, Raf Plessers en Jonas Van Der Wiel om de score verder uit te bouwen. Maar het was opnieuw Wouter Vangerven die vlak voor rust, op aangeven van Jan Smolders, zijn derde doelpunt van de avond scoorde (42’ 3-0).
Na de pauze moest doelman Maarten Brecko zich voor de eerste keer tonen op een gevaarlijk afstandschot van de bezoekers maar groen-wit zette de bezoekers enkel minuten later definitief k.o. met de mooiste aanval van de wedstrijd. Een mooie combinatie op links tussen Jonas Van Der Wiel en Bert Van Den Dungen, wiens voorzet in één tijd door de inlopende Wouter Vangerven onhoudbaar in de bovenhoek werd gekruld (51’ 4-0). Turkse FC bleef tot op het einde op zoek gaan naar de eerredder maar de Achelse defensie gaf opnieuw weinig weg en behaalde haar 5de opeenvolgende clean sheet.
Bijzonder om te vermelden tenslotte is dat Achel VV de wedstrijd eindigde met 2 Achelse broederparen op het veld: Bert & Seppe Van Den Dungen en Jonas & Ruben Van Der Wiel.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders, Johnny Bekaert (86’ Ruben Van Der Wiel), Thomas Frederix, Arne Vromans, Gert Timmermans, Bram Geers,  Wouter Vangerven (’84 Seppe Van Den Dungen), Jonas Van Der Wiel, Bert Van Den Dungen, Raf Plessers (71’ Raf Theunissen)

Doelpunten

8’    1-0 Wouter Vangerven