11-03-2018  FC Anadol  - K. Achel VV    0-3

Groen-wit kende zeker geen gemakkelijke namiddag op het veld van Anadol, dat zelf de punten nog goed kon gebruiken en stevig weerwerk bood. De eerste helft hield het doelkader de thuisploeg tot twee keer toe overeind maar na de pauze trokken de bezoekers al snel het laken naar zich toe met twee doelpunten van Bert Cochet en ééntje van Florin Theuwis.  Als enige in de top 4 mocht groen-wit er bovendien dit weekend 3 punten bijtellen in het klassement en het nadert daarmee – op 5 speeldagen van het einde – tot op één puntje van leider Reppel.

De bezoekers schoten snel uit de startblokken. Al na 5 minuten zette Jan Smolders met een verre kruispas Florin Theuwis op weg naar doel maar zijn schot spatte uiteen op de paal.  Een kwartier later was er op rechts een knappe voorzet van Wouter Vangerven maar de kopbal van Florin Theuwis werd van dichtbij gered door de doelman. Amper 2 minuten verder stormde Jan Smolders alleen op doel af, werd van achter neergehaald maar de scheidsrechter zag er geen graten in en liet verder spelen. En ook Bert Cochet kende pech toen hij, hoog opverend op een voorzet van Wouter Vangerven, zijn kopbal op de verste paal zag stranden. Een Achels doelpunt hing in de lucht maar zou er voor de pauze niet meer komen.
Dat Achels doelpunt kwam er wel al snel na de pauze. Florin Theuwis mocht aanleggen van buiten het strafschopgebied en trof voor de 2de keer deze namiddag het doelkader maar dit keer was Bert Cochet er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken (50’ 0-1). De thuisploeg reageerde en doelman Maarten Brecko moest een keer gestrekt de benedenhoek in maar groen-wit kon vandaag weer bogen op een puike organisatie ( 4de wedstrijd op rij zonder tegendoelpunt….) en gaf weinig kansen weg. Op het uur ontdeed een sterke Florin Theuwis  zich van zijn rechtstreekse belager en trapte de bal hard in de verste benedenhoek binnen (59’ 0-2). Tien minuten zette een verre uittrap van Maarten Brecko, slim door Bert Cochet met het hoofd verlengd, Jan Smolders op weg naar het bezoekende doel. Jan werd opnieuw in het strafschopgebied onderuit gehaald, met een terechte strafschop (en een rode kaart) tot gevolg. Bert Cochet zette beheerst om (72’ 0-3). Tegen 10 man was de wedstrijd uiteraard gespeeld. Achel VV kreeg ruimte om te counteren ; de ingevallen Pieter Van Nerum kreeg nog een mooie kopbalkans op voorzet van (de eveneens ingevallen) Raf Theunissen maar aan de score veranderde niets meer.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis, Gert Timmermans, Bram Geers, Arne Vromans (76’ Raf Theunissen), Wouter Vangerven , Jonas Van Der Wiel, Johnny Bekaert, Bert Cochet (80’ Pieter Van Nerum).

50’ Bert Cochet 0-1
59’ Florin Theuwis 0-2
72’ Bert Cochet 0-3 (strafschop)