12-11-2017  FC Turkse  – K. Achel VV     3 - 3

Vooraf hadden velen wellicht getekend voor een puntje op het kleine veld van FC Turkse, zoals steeds een fysiek sterke en technisch onderlegde tegenstander. Dat de wedstrijd na een 0-3 ruststand alsnog in een 3-3 eindstand eindigde, laat bij groen-wit uiteraard een wrange nasmaak.

Vanaf de 1ste minuut gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe en werden er felle duels uitgevochten voor het balbezit. De eerste kans (’12) was voor groen-wit. Thomas Frederix glipte door de buitenspelval maar zijn schot werd in 2 tijden gered door de doelman van FC Turkse. Vijf minuten later was het de beurt aan Jan Smolders maar hij plaatste de bal voorbij de verste paal buiten. Maar ook Maarten Brecko tikte een afgeweken schot van de thuisploeg van onder de lat in hoekschop.
Na een half uur pech voor de bezoekers en vooral kapitein Kevin Wielockx. Hij verdraaide de knie en moest mogelijk met een zware blessure de kleedkamer opzoeken. Even later beroerde een lokale verdediger bij een balcontrole de bal met de arm in de grote rechthoek en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Jan Smolders zette feilloos om (’36 0-1). Amper 2 minuten later onderschepte een alerte Thomas Frederix een te korte terugspeelbal, omzeilde de keeper en schoot vanuit een scherpe hoek binnen (’38 0-2).  En net voor de koffie een prachtig uitgespeelde counter van de groen-wit wanneer Tom Wertelaers centraal mocht oprukken en op het gepaste moment Jan Smolders op rechts aanspeelde wiens afgemeten voorzet aan de 2de paal door de inlopende Bram Geers werd binnengetrapt (’44 0-3). Een uiterst efficiënt Achel VV leek aan de rust op rozen te zitten maar gezien het evenwichtige spelbeeld was ook wel duidelijk dat de buit zeker nog niet binnen was.
Die efficiëntie was er plots bij de thuisploeg in de 2de helft. Al na enkele minuten was er de aansluitingstreffer (’48 1-3) en ook de 2-3 (’57) stond veel te snel op het scorebord (strakke onhoudbare vrije trap in de winkelhaak). Groen-wit moest vol aan de bak om FC Turkse van zijn doel te houden en kwam zelf te weinig aan de overkant. Een schot van de vrijgespeelde Florin Theuwis belandde nog in het zijnet maar enkele minuten later was het helaas de thuisploeg die voor de 3-3 tekende. Beide ploegen gingen nog vol voor de winst en met de (late) inbreng van Bert Cochet kwam Achel VV in de slotminuten nog een paar keer gevaarlijk opzetten, maar aan het gelijkspel veranderde niets meer.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders , Thomas Frederix (’65 Bert Van Den Dungen), Florin Theuwis (’85 Bert Cochet) ,Bram Geers,  Arne Vromans, Kevin Wielockx (’30 Wouter Van Gerven), Gert Timmermans, Jens Spooren

Doelpunten:
’36  0-1 Jan Smolders (strafschop)
’38  0-2 Thomas Frederix
’44  0-3 Bram Geers
’48  1-3 Taspinar
’57  2-3 Kandemir
’80  3-3 Kürkan