18-02-2018  Flandria Paal - K. Achel VV (1)    0-0

De verplaatsing naar Flandria Paal is voor groen-wit de voorbije seizoenen zelden een succesvolle uitstap gebleken. Ook vandaag viel er op de Paalse weide weinig voetbalvreugde te bespeuren. Met 2 uitsluitingen al vroeg in de 2de helft moest Achel VV zelfs geruime tijd met negen verder. Groen-wit toonde echter karakter, speelde de wedstrijd als één blok uit en bracht een dik verdiend puntje mee naar de Siggert.

 

Al snel was duidelijk dat de staat van de Paalse grasmat vanmiddag niet veel goed voetbal zou toelaten. Vlotte combinaties waren aan beide kanten schaars, net als doelrijpe kansen. Na een kwartier mocht Florin Theuwis op aangeven van Jan Smolders alleen op doel af maar hij strandde op de Paalse doelman. In de 26’ had Jan zelf ook een knappe actie in petto, hij omspeelde de uitgekomen doelman maar zijn poging landde op het dak van het doel. De thuisploeg was slechts één maal gevaarlijk toen een vrije trap door een Paals hoofd op de Achelse deklat gekopt werd.
Kort na de rust kwam groen-al snel met tien te staan wanneer Raf Plessers een 2de gele kaart pakte. Toch bleef groen-wit de dominerende ploeg en op aangeven van Jan Smolders, kon Wouter Van Gerven zelfs scoren, helaas vanuit buitenspelpositie. Vijfentwintig minuten voor affluiten zag de situatie er plots bedenkelijk uit toen Tom Wertelaers rechtstreeks rood kreeg voor een te driest ingrijpen en groen-wit verder moest met negen…  Verder dan enkele hoekschoppen en vrije trappen kwam de thuisploeg niet.  De brilscore als eindstand bleef dan ook op het scorebord.

 

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis (79’ Bert Van Den Dungen), Tom Wertelaers, Kevin Wielockx , Gert Timmermans, Bram Geers, Raf Plessers,  Wouter Vangerven , Jonas Van Der Wiel