28-04-2018  Heenwedstrijd eindronde algemeen kampioen 2de provinciale FC Alken A - K. Achel VV    4-3

Achel VV heeft vanavond in de heenwedstrijd nipt de duimen moeten leggen tegen de kampioen van 2de provinciale reeks B en toekomstig reeksgenoot, FC Alken.  Op het kunstgrasveld van FC Alken kregen de Achelse supporters  een snelle en genietbare wedstrijd te zien (alleen jammer van de matige verlichting en de zwarte ballen) met veel doelkansen en zeven doelpunten. De nipte nederlaag vanavond biedt alleszins de kans om één en ander volgende week zaterdag recht te zetten.

Groen-wit moest met een vertimmerde ploeg naar Alken maar kwam het best uit de startblokken. Al in de 2de minuut glipte Bert Van Den Dungen vanop de middenlijn door de Alkense verdediging en legde op het gepast moment terug op de meegevolgde Wouter Vangerven die de aangeboden kans verzilverde (2’ 0-1). Vijf minuten later hingen de bordjes al in evenwicht na hoekschop. Het spel golfde op en neer en er kwamen kansen aan beide zijden. Bert “Snoek” Van Den Dungen voelde zich als een vis in het water op het kunstgrasveld. In de 23ste minuut kapte hij op links naar binnen en krulde de bal aan de verste paal mooi binnen (23’ 1-2). De thuisploeg liet echter zien over veel kwaliteit te beschikken en had niet veel kansen nodig om de achterstand nog voor de rust om te buigen naar een 3-2 voorsprong.
Na de koffie kreeg Jan Smolders al vlug een uitstekende mogelijkheid, omspeelde de keeper en bracht groen-wit terug langszij (47’ 3-3). Doelman Stijn Kauffmann, vandaag bij afwezigheid van Maarten Brecko in doel, keepte na een aarzelende 1ste helft een uitstekende 2de helft en hield de thuisploeg verschillende keren van een doelpunt. Nog éénmaal moest hij zich gewonnen geven op een schot van Brebels die de eindstand na een uur op het scorebord trapte. Maar ook groen-wit speelde een energieke wedstrijd, kreeg nog enkele mogelijkheden maar kwam niet meer tot scoren zodat het uiteindelijk moest vrede nemen met een kleine nederlaag.

Opstelling K. Achel VV:  Stijn Kauffmann,  Jan Smolders, Thomas Frederix, Gert Timmermans, Wouter Vangerven, Tom Wertelaers, Johnny Bekaert, Raf Theunissen (67’ Siebe Alen), Raf Plessers (74’ Pieter Van Nerum) Bert Van Den Dungen,Bram Geers (84’ Seppe Van Den Dungen).

2’    0-1 Wouter Vangerven
7’    1-1 S.Punie