14-10-2017  K. Achel VV - Fl. Paal    3-1

Overtuigende overwinning van een collectief sterk Achel V.V.

Hoge druk en een vlotte balcirculatie, dat was het recept van Achel V.V. zaterdagavond tegen Paal.                                                                           

Vanaf de 1ste minuut werd de tegenstander onder druk gezet, wat resulteerde in een resem mooie kansen voor Jan Smolders, Jonas Van der Wiel en Bram Geers.                                                                                                         

Op een doelpunt was het echter wachten tot in de 33ste minuut, toen Jan Smolders met een heerlijke Kevin De Bruyne-ingeving de bal in de kruising krulde (1-0).                                                                                             

Lang kon Achel wel niet genieten van deze verdiende voorsprong, want in de 35steminuut hingen de bordjes alweer gelijk toen Paal uit het niets op een afvallende bal uit de kluts kon tegenscoren (1-1).  De resterende 10 minuten hetzelfde spelbeeld : een duidelijk overheersend Achel dat zijn kansen niet kon omzetten in doelpunten en een Paal dat veelal met de lange bal werkte, een spelletje dat ze overigens goed beheersen met enkele spelers die een zeer goede (kruis)pas in de benen hebben.                                                           

We gaan rusten met een 1-1 tussenstand, te weinig loon naar werken voor Achel dat de mogelijkheden had om de wedstrijd al na 45 minuten in een definitieve plooi te leggen.                                                                             

Na de koffie ging Achel gewoon op zijn elan verder : veldoverwicht, kansen creëren en… moeilijk scoren.  Hierdoor bleef de spanning wel in de wedstrijd.  In de 50ste minuut was het dan toch zover : een sterk spelende Florin Theuwis rondde zijn zoveelste infiltratie af met een mooie aflegger op Jan Smolders die zijn 2de van de avond tegen de netten prikte (2-1).  Vanaf dan nam Paal toch iets meer initiatief en golfde het spel goed heen en weer.  Het was toch wachten tot in de 89ste minuut toen de snedig ingevallen Bert Van den Dungen foutief gestuit werd in de zestien en Jan Smolders vanop de stip zijn hattrick scoorde (3-1) en meteen alle onzekerheid over een 3de opeenvolgende overwinning van Achel V.V. werd weggenomen. 

Een puike collectieve prestatie van onze jongens die hun stijgende vorm etaleerden en een wedstrijd speelden waarvoor je elke week naar De Siggert wil komen.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Wouter Vangerven, Jonas Van Der Wiel (’81 Bert Cochet), Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis (’77 Bert Van den Dungen), Bram Geers, Kevin Wielockx, Gert Timmermans, Jens Spooren.