30-09-2017  K. Achel VV - KSK Meeuwen    3-1

Na tweeënzeventig minuten leek de wedstrijd vanavond op een billijke brilscore af te stevenen maar met 2 doelpunten in 60 seconden zette groen-wit KSK Meeuwen K.O.  Met een tegendoelpunt brachten de bezoekers de spanning nog even terug in de wedstrijd maar Jonas Van Der Wiel bezorgde de thuisploeg 5 minuten voor tijd zekerheid over een gouden driepunter tegen een taaie tegenstander. Einduitslag: 3-1.

Voor Achel VV begon de wedstrijd slecht. Raf Plessers moest al na enkele minuten geblesseerd afhaken maar werd prima vervangen door Tom Wertelaers. De wedstrijd in de 1ste helft was gesloten en kansen waren nauwelijks te bespeuren. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en als men al in de buurt van de doelman geraakte, was er wel een verdedigende voet om de kans af te blokken. De thuisploeg kwam één keer wel goed weg toen een afstandsschot van de bezoekers op de dwarslat uiteen spatte… (21’).
Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Maarten Brecko moest eerst nog een gevaarlijk schot van Brands uit de benedenhoek halen (53’) maar stilaan kwam er meer ruimte voor de Achelse combinaties. Kevin Wielockx trapte een schot net naast de paal (65’) en Jan Smolders stuurde de ingevallen Florin Theuwis alleen op doel af maar deze besloot pal op de doelman (68’). Enkele minuten later brak de wedstrijd eindelijk open toen Florin Theuwis mooi aflegde op de inlopende Wouter Vangerven die met een staalharde trap in de verste hoek groen-wit op voorsprong knalde (72’ 1-0). Amper één minuut later werd Jan Smolders richting doel gestuurd. Met de buitenkant van de voet krulde hij  de bal subtiel voorbij een kansloze Meeuwense doelman en zette daarmee de thuisploeg op rozen (73’ 2-0). De wedstrijd leek gespeeld maar een knappe aanval van KSK Meeuwen leverde een doelpunt op toen de bezoekende spits Brands de voorzet binnentikte (77’  2-1) en daarmee de bezoekers weer in de wedstrijd bracht. Bram Geers vond op de linkerflank echter de vrijstaande Jan Smolders en diens binnendraaiende voorzet werd aan de 2de paal door Jonas Van Der Wiel in de winkelhaak gekopt (85’ 3-1). Even later knalde opnieuw Jonas Van Der Wiel een afleggertje van Jan Smolders net naast en Florin Theuwis scoorde nog een 4de Achels doelpunt, helaas vanuit buitenspelpositie….   maar de buit was toen al binnen!

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Wouter Vangerven, Bert Cochet (66’ Florin Theuwis), Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders, Thomas Frederix, Bram Geers, Kevin Wielockx, Raf Plessers (5’ Tom Wertelaers), Gert Timmermans, Jens Spooren.