10-02-2018  KFC Eksel  - K. Achel VV    1-4 

Met een ruime 1-4 overwinning op het veld van het 2de geklasseerde Eksel nam groen-wit vanavond revanche voor de thuisnederlaag op de openingsspeeldag. Voor een talrijk opgekomen publiek toonde Achel VV zich vanavond de beter voetballende ploeg ; de 3 punten zijn dan ook meer dan verdiend.

Groen-wit trachtte van meet af aan het spel naar zich toe te trekken maar combineren was niet evident op de gladde grasmat. De thuisploeg wachtte op balverlies om er dan telkens snel uit te komen. De eerste kans kwam er pas na een kwart wedstrijd. Na 25 minuten kon Jan Smolders de bal van een Ekselse verdediger afsnoepen en Jonas Van Der Wiel aanspelen. Deze draaide zich met de rug naar doel mooi vrij maar zijn schot was te zwak om de Ekselse doelman te verontrusten. Pas na een half uur was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Beyen reageerde het snelst op een lange bal en verscheen alleen voor Maarten Brecko maar plaatste gelukkig de bal naast doel. Meteen daarna was er aan de overkant een slecht ontzetten van de uitgekomen doelman Vrysen en Jonas Van Der Wiel trapte de bal met een mooie krul van ver in het lege doel (29’ 0-1). Amper 3 minuten later ging Florin Theuwis op wandel voorbij de voltallige Ekselse verdediging, zijn schot werd nog afgeweerd door doelman Vrysen maar de goedgevolgde Wouter Vangerven verdubbelde de score (32’ 0-2). De thuisploeg was van slag en een hard grondscherend schot van de mee opgerukte Thomas Frederix kon door de lokale doelman nog net in hoekschop verwerkt worden. Ook Jan Smolders verscheen net voor de pauze nog alleen voor Vrysen maar zijn schot ging voorbij de verste paal buiten.

Ook na de pauze kwam groen-wit het best uit de kleedkamer, knutselde opnieuw enkele doelrijpe kansen in elkaar maar verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen. Het had na 70 minuten Achel VV zuur kunnen opbreken toen Maarten Brecko en Thomas Frederix zich miskeken op een lange bal en de snelle Vervloet alleen voor het lege doel de bal nog naast knalde…   
Groen-wit bouwde de voorsprong 3 minuten later toch uit wanneer Jonas Van Der Wiel op aangeven van Wouter Vangerven de 0-3 binnentrapte (68’). De thuisploeg kon even later toch de eer redden. Bertrands trapte een vrije trap buiten bereik van doelman Maarten Brecko (73’ 1-3). Aan de overkant had Jonas Van Der Wiel 2 minuten later pech wanneer zijn vrije trap buitenkant paal trof. Het orgelpunt op een sterke collectieve Achelse prestatie werd vanavond geplaatst door een authentiek Achels jeugdproduct, de 18-jarige Raf Theunissen, die vlak voor affluiten zijn tegenstander verschalkt en met een schot in de verste hoek de Ekselse doelman het nakijken geeft (88’ 1-4).

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis (89’ Tom Wertelaers) , Johnny Bekaert (81’ Kevin Wielockx) , Arne Vromans, Gert Timmermans, Bram Geers, Raf Plessers,  Wouter Vangerven (73’ Raf Theunissen),Jonas Van Der Wiel

Doelpunten:
29’  0-1 Jonas Van Der Wiel
32’  0-2 Wouter Vangerven
68’  0-3 Jonas Van Der Wiel
73’  1-3 Bertrands
88’  1-4 Raf Theunissen