22-10-2017  K.Opitter FC – K. Achel VV    0 – 2

Achel VV haalde vanmiddag een verdiende maar moeizame overwinning tegen het voorlaatst geklassseerde Opitter. Volgend weekend ontvangt groen-wit op de Siggert co-leider RC Reppel.

De eerste helft haalde groen-wit niet het niveau van de voorbije weken. Veel afval in het samenspel en kansen waren er nauwelijks te bespeuren. Wel was het voor de Achelse verdediging voortdurend opletten voor de lange ballen van de thuisploeg maar veel leverde dit ook niet op. Na 26’ was er dan toch even opschudding toen Jan Smolders vanaf de middellijn alleen op doel afstormde maar door de Opitterse verdediger Swennen van de sokken werd gelopen. Terecht rood en de thuisploeg mocht nog een ruim een uur met 10 man verder.
Na de rust ging Jonas Van Der Wiel wat dichter bij de spitsen aanleunen en geleidelijk aan namen de bezoekers het heft in handen en ging het tempo de hoogte in. De ingevallen Arne Vromans stuurde Florin Theuwis diep maar deze vond de doelman op zijn weg (’56). Enkele minuten later bediende Kevin Wielockx Florin maar zijn schot belandde in het zijnet (’63). Jan Smolders zette zich door op links en zette voor op de inlopende Kevin Wielock maar een (te?) late tackle van een lokale verdediger belette diens schot (’67). Vijf minuten later was het Florin die zich doorzette op rechts en aflegde richting penaltystip waar de inlopende Jan Smolders met een lage schuiver de verdiende voorsprong van groen-wit op het scorebord zette ( ’72 0-1 ). Amper één minuut later verscheen ook Jonas Van Der Wiel alleen voor doel maar opnieuw redde de doelman. Zonder een 2de doelpunt bleef de thuisploeg in haar kansen geloven, duels werden steeds bitsiger en groen-wit kwam nog enkele keren goed weg, o.a. na een gemiste lobbal van de thuisploeg. In de slotminuten was er tenslotte nog een vrije trap van Kevin Wielockx die door Bert Van Den Dungen netjes voor doel werd gekopt maar Jonas trapte de wenkende kans hoog over. Jan Smolders verscheen in de slotminuut nog een keer voor doel en de afgeweerde bal werd door Bert Van Den Dungen binnengetrapt (’93 0 – 2).

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Wouter Vangerven (60’ Bert Van Den Dungen), Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders , Thomas Frederix, Florin Theuwis (’80 Bert Cochet) ,Bram Geers (46’ Arne Vromans), Kevin Wielockx, Gert Timmermans, Jens Spooren

Doelpunten:
’72  0-1 Jan Smolders
’93  0-2 Bert Van Den Dungen