27-01-2018  KSK Meeuwen  - K. Achel VV    3-3

Achel VV puurde vanavond uit de moeilijke verplaatsing naar KSK Meeuwen 1 puntje.
De supporters kregen in de 1ste helft een uitstekend groen-wit te zien dat na een vroege achterstand met 3 schitterende doelpunten de wedstrijd al snel naar zich toe leek te trekken.
Ook na de pauze leek Achel VV de zaken lange tijd onder controle te hebben maar naaste achtervolger KSK Meeuwen kon met 2 doelpunten in het slotkwartier alsnog een gelijkspel uit de brand slepen.

Een gretig groen-wit begint het sterkst aan de wedstrijd en dringt de thuisploeg terug op eigen speelhelft, maar het is Meeuwen dat na een kwartier op voorsprong komt. De hoekschop wordt door de vrijstaande Kelchtermans vanop de backlijn buiten bereik van Maarten Brecko binnengetrapt (15’ 1-0). Amper 2 minuten later kopt aan de overkant Bert Cochet de gelijkmaker, eveneens na hoekschop, tegen de touwen maar in het geharrewar heeft (enkel) de scheidsrechter een duwfout gezien… Uitstel van executie want startsein voor een wervelend kwartiertje van groen-wit. Na een mooie aanval op links lepelt Bert Van Den Dungen de bal op het hoofd van de inlopende Florin Theuwis (23’ 1-1).  Even later vindt Jan Smolders de vrijstaande Johnny Bekaert op de backlijn, die de bal heerlijk in de kruising borstelt (30’ 1-2).  Groen-wit houdt de druk aan en amper 3 minuten later brengt Bert Cochet een aalvlugge Bert Van Den Dungen alleen voor doel. Vanuit een moeilijke hoek ziet Bert zijn lobballetje op de deklat vallen maar een goed gevolgde Florin Theuwis kan binnenkoppen ( 33’ 1-3).
Na de pauze zien we een defensiever groen-wit. De thuisploeg is enkel gevaarlijk op vrije trappen en hoekschoppen en doelman Maarten Brecko kan tot tweemaal toe met een ultieme save zijn ploeg voor de aansluitingstreffer behoeden. Groen-wit heeft het moeilijker om aan de overkant te geraken, al had Florin na 55’ een unieke kans op de 1- 4. Een kwartier voor tijd is de aansluitingstreffer dan toch een feit wanneer Luyten, opnieuw na hoekschop, binnenkopt. En vijf minuten voor affluiten moet groen-wit ook nog de gelijkmaker incasseren wanneer Meeuwenaar Segers net iets sneller reageert op een een verre voorzet en de voorzet voor de Achelse doelman binnenkopt.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis (79’ Kevin Wielockx) , Johnny Bekaert , Arne Vromans, Gert Timmermans, Bram Geers, Raf Plessers, Bert Cochet (86’ Raf Theunissen), Bert Van Den Dungen (75’ Wouter Vangerven).

15’ Kelchtermans  1-0
23’ Florin Theuwis 1-1