15-04-2018  Lutlommel VV - K. Achel VV    2-2

Met een Lutlommels doelpunt vijf minuten voor affluiten moest groen-wit zich vanmiddag alsnog tevreden stellen met een gelijkspel. Gezien het wedstrijdbeeld, beide ploegen namen elke één helft voor hun rekening, misschien wel een terechte uitslag. Gelukkig voor Achel VV vervulde enkele kilometers verder ook Sporting Grote Heide haar sportieve plicht door achtervolger RC Reppel te verslaan met 2-1 zodat de voorsprong op Reppel nu 2 puntjes bedraagt. De ontknoping van het kampioenschap zal dus plaatsvinden op de laatste speeldag : volgende week zondag op de Siggert. Gezien het gelijke aantal overwinningen biedt alleen een thuisoverwinning zekerheid voor de kampioenstitel.

Veel volk, sfeer en ambiance vanmiddag aan de Konijnenpijp en vooral veel groen-witte supporters. Die zagen Achel VV het best uit de startblokken schieten. Al na 3 minuten trapte Jan Smolders op de doelman, de afgeweerde bal belandde bij Arne Vromans maar deze trapte de wenkende kans over doel. Op het kwartier stuurde Bram Geers Jan Smolders diep op links, die de bal naar binnen kapte en de bal voorbij doelman Vromans punterde (16’ 0-1). Groen-wit was heer en meester en de thuisploeg kwam nauwelijks in de buurt van Maarten Brecko.  Tegen de gang van het spel raakte Lutlommel toch aan de gelijkmaker. Blancke krulde een vrije trap prachtig in de winkelhaak (27’ 1-1).  Groen-wit bleef echter domineren. Jonas Van Der Wiel slalomde voorbij enkele verdedigers en zijn schot werd nog net uit de benedenhoek in hoekschop geduwd. De corner werd in één tijd door Arne Vromans op de slof genomen maar keeper en de deklat hielden groen-wit van een verdiende voorsprong. Enkele minuten later was het dan wel raak, toen opnieuw Arne Vromans een hoekschop van Wouter Vangerven met het hoofd verzilverde (35’ 1-2). Vijf minuten voor de pauze mocht Thomas Frederix op links voorzetten maar de inlopende Bert Van Den Dungen schoot aan de 2de paal nipt over.
Na de koffie veranderde het spelbeeld. Groen-wit kwam niet meer aan voetballen toe, de wedstrijd werd bitsiger (Jan Smolders en Jonas Van Der Wiel werden liefst zo snel mogelijk tegen de grond gewerkt) en de thuisploeg ging volop zijn kans. Slechts één kans nog voor groen-wit toen Bert Cochet op aangeven van Bert Van Den Dungen de kans op 1-3 centimeters naast de verkeerde kant van de paal zag naast rollen. Lutlommel  duwde Achel VV achteruit en doelman Maarten Brecko moest enkele keren zijn kunnen tonen, o.a opnieuw op een gevaarlijke stuiterende vrije trap van Blancke. Ook de ingevallen Pieter Van Nerum deed zijn duit in het zakje door een Lutlommelse kopbal tien minuten voor tijd van onder de lat te koppen. Een moegestreden groen-wit sleepte zich naar het wedstrijdeinde maar moest 5 minuten voor affluiten toch de gelijkmaker incasseren toen na geharrewar voor doel Van Den Boer kon binnenkoppen. Een domper op de feestvreugde maar na het verlossende bericht uit Grote Heide blijkt dat groen-wit volgende week nog steeds alle troeven in handen heeft om de klus te klaren.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders,  Thomas Frederix, Gert Timmermans, Arne Vromans , Wouter Vangerven (72’ Pieter Van Nerum), Jonas Van Der Wiel, Raf Plessers, Bert Van Den Dungen, Bert Cochet (65’ Raf Theunissen),Bram Geers

16’  0-1 Jan Smiolders
27’  1-1 V.Blancke