26-11-2017  Nevok Gruitrode  – K. Achel VV     3 - 3

In de 1ste helft een uitstekend groen-wit dat geregeld mooie combinaties op de hobbelige grasmat toverde en oververdiend met een ogenschijnlijk geruststellende 0-3 naar de koffie stapte. Na de rust een virieler spelende thuisploeg dat Achel VV niet meer in zijn spel liet komen en alsnog voor een onverwachte terugkeer zorgde.

Achel VV met Bert Cochet vandaag in de spits voor de geschorste Florin Theuwis, kwam het best uit de startblokken. Bert Cochet knikte met het hoofd een hoge bal terug op de inlopende Jan Smolders en die testte met een strak schot een eerste keer de lokale doelman. Enkele minuten later bediende Thomas Frederix op links de vrijstaande Bert Cochet en die bracht met een schot in de verste hoek groen-wit op voorsprong (’12 0-1). Nauwelijks enkele minuten later bracht een oprukkende Jan Smolders de meespurtende Bert Van Den Dungen in stelling en die verschalkte de doelman een 2de keer in de verste hoek (’15  0-2). Ook Thomas Frederix kreeg nog een mooie kans, ging voorbij de doelman maar de hoek was te klein geworden. Op het half uur opnieuw een mooie Achelse combinatie die eindigde met een hoge bal richting Jonas Van Der Wiel en die was er als de kippen bij om met een mooie dropkick de 0-3 (’30) tegen de touwen te jagen. De thuisploeg leek geen vuist te kunnen maken en de 3 punten leken aan de rust al op zak.
Helaas tapte Nevok na de pauze uit een ander (steviger) vaatje en net zoals 2 weken geleden in Turkse viel de aansluitingstreffer veel te vroeg (’52  1-3). Groen-wit kwam niet meer aan combineren toe en het was de thuisploeg via de op rechts vrijgespeelde Janssen die opnieuw kon scoren (’65 2-3).
En amper vijf minuten later knikte Van Der Steegen een hoge voorzet over Maarten Brecko in de verste hoek (’70 3-3).  Achel VV probeerde via de ingevallen Johnny Bekaert alsnog het laken naar zich toe te trekken maar Johnny kopte de voorzet van Bert Van Den Dungen net langs doel.  Ook groen-wit kwam in de slotminuten nog een paar keer goed weg. Aan de 3-3 eindstand veranderde echter niets meer.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Tom Wertelaers , Jonas Van Der Wiel, Jan Smolders , Thomas Frederix, Bert Van Den Dungen, Bert Cochet (’71 Johnny Bekaert),  Arne Vromans, Wouter Van Gerven, Gert Timmermans, Jens Spooren.

’12  0-1 Bert Cochet
’15  0-2 Bert Van Den Dungen