03-03-2018  RC Reppel – K. Achel VV     0-1

Dankzij een doelpunt van de weder optredende Bert Cochet 2 minuten voor tijd behaalde groen-wit vanavond op het veld van leider Reppel een gouden driepunter. Aangezien ook het 2de geklasseerde KFC Eksel verloor op het veld van KFC Hamont (2-0) en KSK Meeuwen thuis de derby van Nevok Gruitrode  (0-1), belooft de titelstrijd de resterende weken bijzonder spannend te worden.

De topper had eigenlijk een beter terrein verdiend dan de schaatsbaan die het Reppelse veld vanavond was. Beide ploegen hielden elkaar een uur lang in evenwicht. Achel VV probeerde wel maar het gladde veld liet geen vlotte combinaties toe. De thuisploeg moest het daarentegen vooral hebben van (gevaarlijke) vrije trappen en hoekschoppen maar de Achelse defensie was vanavond niet op een foutje te betrappen.
De eerste goede mogelijkheid kwam er pas in de 65ste minuut. Een snelle Achelse aanval bracht Johnny Bekaert plots alleen voor doel maar zijn schot was niet gekadreerd.  De bezoekers werden stilaan de betere ploeg en trainer Niki Brusselaers toonde met een gedurfde wissel 10 minuten voor tijd dat groen-wit niet tevreden was met één puntje : libero Raf Plessers werd vervangen door spits Bert Cochet en Achel VV ging achterin man op man spelen. Amper 5 minuten later was het bijna zover maar de vrije trap van Jan Smolders belandde tegen de paal en de goed gevolgde Johnny Bekaert trapte de rebound naast. Maar het aandringen van groen-wit loonde toen Jan Smolders even later een lange bal goed controleerde en teruglegde op Bert Cochet die de bal al vallend binnentrapte (88’ 0-1). De resterende tijd was te kort voor de thuisploeg om nog iets terug te doen en zag voor de 2de keer in 2 weken tijd een gelijkspel in het wedstrijdeinde door de vingers glippen…
Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis , Johnny Bekaert, Kevin Wielockx , Arne Vromans, Gert Timmermans, Bram Geers, Raf Plessers (80’ Bert Cochet),  Jonas Van Der Wiel (’75 Bert Van Den Dungen)

Doelpunt:
88’ 0-1 Bert Cochet