23-08-2017  Sp. Wijchmaal - K. Achel VV    (Beker Gewest N-Limburg)    1 – 4

De Achelse bezoekers hadden de wedstrijd in de 1ste helft onder controle en kwamen al vrij vroeg op voorsprong toen Bert Van Den Dungen zich mooi doorzette op links en aflegde op Florin Theuwis die  de 0-1 tegen de touwen knalde (13’ 0-1). Ondanks enkele wenkende kansen verzuimde  groen-wit de score uit te bouwen en de bezoekers kwamen goed weg toen Sp.Wijchmaal een vrije trap op de kruising knalde. In de 38ste minuut stuurde Arne Vromans Jan Smolders diep op de linkerflank en diens voorzet werd door de inlopende Wouter Vangerven met een strak schot omgezet (38’ 0-2). Eén minuut later kon de  thuisploeg echter al milderen, meteen de ruststand (39’ 1-2).
Na de rust kwam Sp.Wijchmaal scherper uit de kleedkamer en Achel VV kwam goed weg toen (alweer) een vrije trap via de binnenkant van de paal weer het veld oprolde. Ook groen-wit had even later pech toen een afstandsschot van Kevin Wielockx op de paal belandde.  De wedstrijd bleef lange tijd evenwichtig maar uiteindelijk trok Achel VV aan het langste eind. Met een knappe dubbelpas tusssen Jonas Van Der Wiel (hieltje!) en Wouter Vangerven, scoorde deze laatste zijn 2de van de avond (74’ 1-3). De eindcijfers kwamen 2 minuten later op het scorebord toen een lokale verdediger de voorzet van Thomas Frederix in eigen doel devieerde (76’  1-4).

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Wouter Vangerven, Jonas Van Der Wiel, Gert Timmermans,  Arne Vromans, Jan Smolders, Thomas Frederix, Florin Theuwis, Kevin Wielockx, Bert Van Den Dungen (62’ Bram Geers),Raf Plessers (74’ Siebe Alen).

Doelpunten :
13’  0-1 Florin Theuwis