24-09-2017  Sp.Grote Heide  - K. Achel VV    1-1

Achel VV keerde vanmiddag met een gelijkspel terug van de derby tegen Sp.Grote Heide en werd daarmee karig beloond voor zijn inspanningen. De thuisploeg had aan één kans voldoende om in de eerste helft op voorsprong te komen. In de 2de helft had groen-wit voldoende kansen om het laken naar zich toe te trekken maar kon helaas slechts één kans benutten.

De bezoekers uit Achel eisten in het eerste helft het balbezit op maar kansen bleven aanvankelijk schaars. Jan Smolders lanceerde Thomas Frederix en nadien Bert Van Den Dungen maar doelpunten leverden deze acties niet op. Voor de thuisploeg was de eerste en enige kans van de 1ste helft wel meteen raak. Vandenberk werd diep gestuurd op rechts en diens lobbal over de uitgekomen Maarten Brecko belandde tegen de paal waarna Vandenberk de rebound genadeloos tegen de touwen knalde (24’ 1-0). Achel VV reageerde maar schoten van Kevin Wielockx, Jan Smolders en Thomas Frederix misten het doelkader.
Na de rust was al het groen-wit wat de klok sloeg. Thomas Frederix dribbelde zich knap vrij in de rechthoek maar vergat af te drukken (’49). Jonas Van Der Wiel zette de ingevallen Bert Cochet alleen voor de keeper maar deze kon redding brengen (53’). Even later belandde een voorzet van Jonas bij Jan Smolders maar diens volley ging over de lat (55’). De thuisploeg raakte niet meer weg uit de omknelling en uitblinker Jan Smolders mocht van de wedstrijdleiding voortdurend hardhandig en met het nodige trekwerk afgestopt worden. Tien minuten voor affluiten geschiedde dan toch (gedeeltelijk) gerechtigheid toen kapitein Kevin Wielockx met een schot in de verste hoek de oververdiende gelijkmaker op het scorebord zette (82’ 1-1 ). De bezoekers gingen nog voluit voor de overwinning. Een poeier van Wouter Vangerven op de vuisten van de doelman kon in de rebound net niet verzilverd worden door Bert Van Den Dungen en Bert Cochet. Jonas Van Der Wiel schilderde nog een vrije trap boven op de deklat en in de 92ste minuut kopte Jan Smolders een hoekschop hard tegen de arm van een lokale verdediger.  De scheidsrechter liet doorspelen… Laatste wapenfeit van de wedstrijd was voor de thuisploeg toen een speler vrij mocht afdrukken aan het strafschopgebied en Maarten Brecko de bal uit de benedenhoek haalde. Eindstand: 1-1.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko, Wouter Vangerven, Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers, Jan Smolders, Thomas Frederix, Bert Van Den Dungen (’89 Bram Geers), Florin Theuwis (46’ Bert Cochet) , Kevin Wielockx, Raf Plessers (46’ Jens Spooren),Gert Timmermans.

Doelpunten :
24’  1 – 0 Maarten Vandenberk