24-03-2018  Stal Sport – K. Achel VV    1-2

Voor het eerst dit seizoen bekleedt K.Achel VV de koppositie in 2de provinciale A.  Ook al is het mogelijk maar voor een halve dag, met de duurbevochten driepunter van vanavond zet het alvast Reppel onder druk, dat morgennamiddag nog aan de slag moet op het veld van Lindelhoeven VV.
Groen-wit was al vroeg in de wedstrijd op achtervolgen aangewezen en had het moeilijk met een fel opzittende thuisploeg. Maar met veel karakter knokte het zich terug in de wedstrijd en met doelpunten van Jonas Van Der Wiel en Wouter Vangerven zette het alsnog de scheve situatie recht.

Al na 10 minuten reageerde een Stalse aanvaller net iets sneller op een verre diepe bal en liet de uitgekomen Maarten Brecko kansloos (1-0). De thuisploeg was enorm fel en liet groen-wit geen meter ruimte. Voor de Achelse defensie bleef het opletten voor de snelle tegenaanvallen maar groen-wit slaagde erin om het laken stilaan naar zich toe te trekken, met pogingen van Johnny Bekaert (kopbal) en Wouter Vangerven (afstandsschot). Net voor de pauze sloeg groen-wit toe. Een mooie aanval op rechts, eindigend met een afgemeten voorzet van Wouter Vangerven die door de inlopende Jonas Van Der Wiel werd binnengeschoven (45’ 1-1).
Achel VV kwam ook het sterkste uit de kleedkamer. Arne Vromans zette Bert Cochet alleen voor doel maar het doelpunt werd owv buitenspel geannuleerd en een knappe kopbal van Bert Cochet werd door de plaatselijke doelman nog net uit het doel geduwd. Aan de overzijde moest Maarten Brecko met doodsverachting in de voeten van een aanstormende Stalspeler duiken om een 2de doelpunt te voorkomen. Enkele minuten later zette Bert Cochet met een afgemeten kopbal Wouter Vangerven alleen voor doel en die liet de plaatselijke doelman geen schijn van kans (62’ 1-2). Ondanks enkele kansjes bleef een derde Achels doelpunt uit, de thuisploeg rook zijn kans en de duels werden steeds grimmiger. De Achelse defensie gaf echter geen krimp op de lange ballen van de thuisploeg en de overwinning werd in een bloedstollend einde over de streep getrokken…
Graag vermelden we nog dat de 16-jarige Achelse jeugdspeler Seppe Joosten in blessuretijd zijn competitiedebuut in het 1ste van Achel VV mocht maken.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders (92’ Seppe Joosten), Thomas Frederix, Gert Timmermans, Bram Geers, Arne Vromans , Wouter Vangerven (67’ Bert Van Den Dungen) , Jonas Van Der Wiel, Johnny Bekaert, Bert Cochet (90’ Pieter Van Nerum) , Raf Plessers.

10’  1-0
45’  1-1 Jonas Van Der Wiel