05-05-2018  Terugwedstrijd eindronde algemeen kampioen 2de provinciale Achel VV - FC Alken    2-4

Ook in de terugwedstrijd trok een alweer vertimmerd groen-wit aan het korste eind tegen een dodelijk efficiënt FC Alken.  Bert Cochet (transfer Kattenbos Sport)  en Thomas Frederix (stopt – maar veel te vroeg, na een seizoen op hoog niveau…) vierden hun afscheid met een mooi doelpunt en ook Raf Plessers (stopt hij of toch nog een jaartje erbij?) kreeg vijf minuten voor tijd een verdiende applausvervanging voor zijn bijdrage aan de groen-witte successen van de afgelopen jaren.

Bert Cochet bracht groen-wit na een kwartiertje op voorsprong met een snoeihard schot dat pardoes door het net vloog, waardoor het toch even duurde vooraleer de spreekwoordelijk frank op de tribune gevallen was dat de thuisploeg wel degelijk op voorsprong was gekomen (13’ 1-0). Nadien nam Alken het heft in handen en drukte Achel VV achteruit. Scoren lukte pas in de slotminuten van de eerste helft, helaas 2x kort na elkaar, waardoor de bezoekers alsnog met een voorsprong gingen rusten.
Groen-wit kreeg na de pauze enkele mooie kansen maar het waren de bezoekers die hun voorsprong uitbouwden na een knappe collectieve aanval. Achel VV milderde nog via Thomas Frederix die door Arne Vromans diep werd gestuurd en alleen voor de bezoekende doelman beheerst afrondde. Een gelijkspel hing even in de lucht maar een verschroeiend afstandsschot zette 20 minuten voor tijd de eindstand op het bord.

Opstelling K. Achel VV:  Maarten Brecko,  Jan Smolders, Thomas Frederix, Siebe Alen (73’ Raf Theunissen) , Tom Wertelaers, Johnny Bekaert (65’ Wouter Vangerven), Raf Plessers, (85’ Pieter Van Nerum) Bert Van Den Dungen,Bram Geers, Bert Cochet, Arne Vromans

13’ 1-0 Bert Cochet
43’ 1-1