04-11-2018  Achel VV – Daring Huvo Jeuk    3-0

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd stevende de wedstrijd af op een bloedeloze brilscore. De thuisploeg leek niet meer bij machte om de wedstrijd open te breken maar dat was buiten youngster Glen Huibers gerekend. Een knappe één-twee met Florin Theuwis zette hem in de 85ste minuut vanop rechts alleen voor doel en Glen knalde de bal pardoes in de verste kruising. De kopjes gingen hangen bij de bezoekers en dankzij Florin Theuwis en Jan Smolders mochten de Achelse tribunes  in de slotminuten nog 2x juichend opveren.

Een blik op de rangschikking leerde vooraf dat beide ploegen een driepunter wel konden gebruiken maar in de eerste helft leek alleen de thuisploeg hiervan overtuigd. De bezoekers hielden voortdurend 9 spelers achter de bal en groen-wit miste creativiteit om de dubbele muur te ontgrendelen. Jan Smolders, ook vandaag weer veel te hard aangepakt maar steeds de voetballende oplossing zoekend, kon net niet voldoende met het hoofd bij een goede voorzet van Jonas Van Der Wiel (13’) en Jasper Vandebroek zette Florin Theuwis op rechts voor doel maar diens schot ging voorlangs (19’). Groen-wit slaagde er helaas niet in om haar dominantie om te zetten in echte doelkansen.  Geen doelpunten dus bij de pauze….
De 2de helft bracht geen beterschap voor groen-wit en de slordigheden stapelden zich op. Jeuk stak nu af en toe wel de neus aan het venster. Veel doelgevaar leverde dit echter niet op. Een vlekkeloze Maarten Brecko heerste in zijn doelgebied en de thuisploeg kwam slechts één keer goed weg toen bezoeker Weeghmans zijn kopbal tegen het gezicht van Gert Timmermans zag belanden.
Maar terwijl de talrijke (thuis-) supporters op de tribunes zich al begonnen neer te leggen bij een scoreloos gelijkspel, vond Glen Huibers het langgezochte gaatje. Na een mooie één-twee met Florin Theuwis trapte hij de bal overhoeks in de kruising (85’ 1-0). Amper enkele minuten later liet Jan Smolders op de achterlijn enkele bezoekende spelers ter plaatse, legde terug op Florin Theuwis en de 2-0 stond op het (helaas nog steeds defecte) scorebord (89’ 2-0). En in de slotminuut bracht opnieuw een één-twee met Jonas Van Der Wiel dezelfde Jan Smolders alleen voor doel en Jan bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met het derde doelpunt (90’ 3-0).
Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko, Gert Timmermans, Niels Vandebroek , Florin Theuwis , Jasper Vandebroek (55’ Bram Geers) , Jan Smolders,  Glen Huibers, Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers,  Kevin Wielockx, Bert Van Den Dungen( 65’ Joris Hermans)

Doelpunten :
85’ 1-0 Glen Huibers