01-09-2018  Achel VV - Park Houthalen    1-0

Achel VV – Park FC Houthalen 1 – 0 

Precies één seizoen geleden was groen-wit de grote titelfavoriet in 2de provinciale maar verloor het op de openingsspeeldag van promovendus KFC Eksel. Vandaag waren de rollen omgekeerd. Park Houthalen zakte als grote titelfavoriet ( cf Het Belang Van Limburg vandaag!) af naar de Siggert maar werd door promovendus Achel VV na een heuse thriller puntenloos huiswaarts gestuurd.

Zoals verwacht startte de wedstrijd met een langdurige studieronde van 2 ploegen die vooral niets wilden weggeven en doelgevaar was bijgevolg lange tijd niet te bespeuren. Een slalom van Florin Theuwis gevolgd door een hard schot op de Parkse doelman leverde na 17 minuten een eerste applaus op van het Achels publiek. De mooiste actie van de eerste helft kwam van Niels Vandebroek die de hele linkerflank oprolde en zijn schot helaas net voorbij de verste paal zag buitenvliegen. De thuisploeg kwam beter in zijn spel en op slag van rust stuurde Jonas Van Der Wiel Florin Theuwis diep maar diens schot strandde op de paal.
Net na de koffie verslikte Tom Wertelaers – overigens samen met Gert Timmermans een puike wedstrijd in het centrum van de Achelse verdediging -  zich in de bal en Parkaanvaller Pellegriti mocht alleen op de Achelse doelman af. Gelukkig voor groen-wit werd de kans ver & hoog naast getrapt. Maar ook de thuisploeg bleef zoeken naar die éne kans en de onverdroten ijver van groen-wit leverde meerdere open doekjes op van de talrijk opgekomen supporters. Op het uur was er een uitstekend afstandsschot van Jan Smolders, de Parkse doelman kon afweren maar Ben Lenaerts kwam een fractie te laat om de rebound binnen te duwen. Twintig minuten voor tijd was het zover: Niels Vandebroek leverde een strakke voorzet af op links en een hoog opverende Florin Theuwis kon aan de 2de paal met het hoofd binnen knikken. De Siggert ontplofte en het Achelse scorebord mocht - na een half jaar op palliatieve zorgen- zijn diensten weer bewijzen :  1-0 ….
Uiteraard waren er nog een twintigtal zenuwslopende  minuten te gaan maar de bezoekers kwamen tegen een goed georganiseerd Achel VV niet verder dan enkele hoekschoppen en vrije trappen, doelman Maarten Brecko slaagde er in – af en toe met ijzingwekkende koelbloedigheid - zijn netten schoon te houden en de eerste 3-punter van het seizoen was een feit.

Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko, Ben Lenaerts, Gert Timmermans, Niels Vandebroek , Bert Van Den Dungen (88’ Bram Geers), Florin Theuwis , Jasper Vandebroek , Jan Smolders (90’ Joris Hermans), Johnny Bekaert (65’ Glen Huibers) , Jonas Van Der Wiel,Tom Wertelaers

Doelpunt : 69’  1-0  Florin Theuwis

Volgende wedstrijd :  zaterdag 8 september  om 19u30 : GS Bree-Beek -  K. Achel VV