15-09-2018  Achel VV - Torpedo Hasselt    2-2

Achel VV en Torpedo Hasselt deelden vanavond na een attractieve wedstrijd de punten. Florin Theuwis bracht met 2 doelpunten de thuisploeg al na 20 minuten op een dubbele voorsprong maar
de uitstekende inzet van groen –wit volstond niet om een sterk Torpedo puntenloos huiswaarts te sturen. Na 90 minuten stond een billijk gelijkspel op het scorebord.

Voor de thuisploeg kon de wedstrijd niet beter beginnen. Al in de 1ste minuut bracht Tom Wertelaers met een knappe doorsteekpas Florin Theuwis alleen voor doel en die rondde beheerst af (1’  1-0). Een sterk Torpedo Hasselt nam daarna het heft in handen en groen-wit kroop enkele keren door het oog van de naald. Toch was het de thuisploeg dat bij zijn 2de kans opnieuw scoorde. Niels Vandebroek knalde hard op de vuisten van de Hasseltse doelman en kon de rebound voor doel zetten waarbij Florin Theuwis de bezoekende doelman met het hoofd tegenvoets te grazen nam. (23’ 2-0).  Een lichte overtreding van Aart Verberne in het Achels strafschopgebied leverde de bezoekers een strafschop op en Pauwels zette deze om (41’  2-1). Net voor de pauze kwam Torpedo goed weg toen een pegel van Jasper Vandebroek in de kruising via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde.
Na de koffie kwamen de bezoekers al snel langszij toen Haesevoets een voorzet aan de eerste paal binnentikte. Groen-wit raakte niet meer aan het voetballen en moest zich beperken tot het opvangen van de  bezoekende aanvalsgolven. Veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op, al moest Maarten Brecko met een kattensprong toch een keer de bal uit de verste hoek duiken (73’). Het laatste kwart van de wedstrijd herstelde de thuisploeg het evenwicht en Torpedo kwam goed weg toen een volley van Jan Smolders via een bos van Hasseltse benen net naast doel caramboleerde (81’) maar ook Maarten Brecko moest nog tot 2x toe de meubelen redden na een vrije trap van de bezoekers (88’).

Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko, Ben Lenaerts, Gert Timmermans, Niels Vandebroek ,Florin Theuwis , Jasper Vandebroek , Jan Smolders ,Glen Huibers , Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers, Aart Verberne

Doelpunten :     1’  1-0  Florin Theuwis
                               23’ 2-0 Florin Theuwis
                               41’ 2-1 M. Pauwels