13-10-2018  Achel VV – Vlijtingen VV    2-2

De ploegenvoorstelling van de Achelse jeugd zorgde vanavond voor veel schoon volk op de tribunes en die kregen een thriller van formaat te zien. Groen-wit domineerde de hele wedstrijd maar kende pech in de afwerking en zag een efficiënt Vlijtingen 0-2 uitlopen. Maar de thuisploeg liet zich niet uit het lood slaan en drukte de bezoekers in de 2de helft tegen eigen doel. In een bloedstollend slotoffensief ging de bal nog 2x op de stip. Man van de wedstrijd werd Jan Smolders die beide strafschoppen, waarvan ééntje in de allerlaatste seconde,  koelbloedig omzette.

Groen-wit nam meteen de wedstrijd in handen. De vrije trap van Jan Smolders in de 7de minuut die via de binnenkant van de paal terug het veld op stuiterde, had een beter lot verdiend. Enkele minuten later kapte Kevin Wielockx zich behendig vrij tussen 2 bezoekende spelers en stuurde Florin Theuwis diep maar diens schot zoefde rakelings naast. De eerste maal dat de bezoekers aan de overkant raakten, was het meteen raak. Groven werd vrijgespeeld en Maarten Brecko was kansloos
(32’ 0-1). De thuisploeg ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker en Tom Wertelaers verscheen na een mooie één-twee voor het bezoekende doel maar zijn schot werd nog net afgeblokt. En tegen de gang van het spel verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Op één van de zeldzame bezoekende counters werd een bezoekend schot afgeblokt door de armen van een Achelse verdediger en scheidsrechter Pinxten legde de bal op de stip ( 36’ 0-2).
Na de koffie was er nog één ploeg die wilde voetballen. Vlijtingen trok een dubbele muur op voor eigen doel en had er flink wat overtredingen (en dus ook gele kaarten) voor over om de thuisploeg op afstand te houden. Groen-wit voetbalde via Florin Theuwis enkele mooie kansen bij elkaar maar scoren lukte vooralsnog niet. De thuisploeg moest aanvallende risico’s nemen maar de groen-witte verdediging met het centrale duo Gert Timmermans–Tom Wertelaers en de gebroeders Van De Broek op de flanken hield uitstekend stand.  Kantelmoment was wellicht de rode kaart (2x geel) van bezoekende aanvaller Coenegrachts die op een zeldzame counter na een schwalbe in het Achels doelgebied de kleedkamers vroegtijdig mocht opzoeken. En toen tien minuten voor tijd de bal op de stip ging na hands in het bezoekende strafschopgebied, stond de verdiende aansluitingstreffer eindelijk op het scorebord (80’ 1-2 Jan Smolders).  Een kopbal van Joris Hermans belandde nog op de paal maar een bijwijlen hardhandig Vlijtingen pakte nog een 2de rode kaart en de Achelse druk loonde in de allerlaatste seconde toen een consequent leidende scheidsrechter de bal voor de 3de maal op de stip legde na hands in het strafschopgebied.  Minutenlang oponthoud in en naast het veld – de potjes bij de bezoekende spelers en supporters begonnen over te koken – maar ijskonijn Jan Smolders bleef rustig en klaarde de klus (94’ 2-2).

Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko,  Joris Hermans , Gert Timmermans, Niels Vandebroek ,Florin Theuwis , Jan Smolders ,Glen Huibers (52’ Bert Van Den Dungen) , Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers,  Bert Van Den Dungen, Kevin Wielockx

Doelpunten :                     32’ Groven 0-1
                                               36’ Duijsens  0-2 (penalty)
                                               80’ Jan Smolders 1-2 (penalty)
                                               94’ Jan Smolders 2-2 (penalty)

Volgende wedstrijd 21-10-2018 om 15u00 :  E.Mechelen a/d Maas – K. Achel VV.