29-09-2018  Achel VV – Zonhoven VV    2-3

Achel VV moest vanavond nipt de duimen leggen tegen Zonhoven VV. Reeds na een half uur stond de thuisploeg 0-2 in het krijt maar groen-wit toonde zijn veerkracht in de 2de helft en knokte zich via doelpunten van (opnieuw) Florin Theuwis tot 2x toe terug in de wedstrijd. Ondanks verwoede pogingen van de thuisploeg kwam de verdiende gelijkmaker niet meer op het scorebord.

Net als vorige week slikte groen-wit het eerst doelpunt op een hoekschop. Schoofs mocht al vroeg in de wedstrijd ongehinderd aan de 2de paal binnenkoppen (9’ 0-1). Een snel en efficiënt combinerend Zonhoven maakte bijwijlen indruk. Maarten Brecko moest een bezoekende kans uit zijn doel ranselen en de thuisploeg kwam goed weg toen de daaropvolgende hoekschop opnieuw door een Zonhovens hoofd werd binnengekopt maar via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. Groen-wit kon even iets terugdoen via een vrije trap en een afstandsschot, beiden van Jonas Van Der Wiel, die door de bezoekende doelman in hoekschop werden verwerkt. Maar na een snelle tegenaanval verscheen even later Ezaitouni alleen voor het Achels doel en die liet doelman Maarten Brecko kansloos (33’ 0-2 ).
Na de pauze een heel ander spelbeeld. Groen-wit nam de wedstrijd in handen en drukte de bezoekers terug op eigen helft.  De Zonhovense doelman loste een schot van Glen Huibers – opnieuw een puike wedstrijd op het middenveld voor de 18-jarige Achelaar – en Florin Theuwis was er als de kippen bij om de rebound hoog tegen de touwen te knallen (55’ 1-2). Zes minuten later konden de bezoekers echter de voorsprong weer uitbouwen na een actie op links waarbij Derin de voorzet laag in doel schoof (66’ 1-3). Maar de thuisploeg gaf zich niet gewonnen en amper 4 minuten later was het opnieuw Florin Theuwis die zich doorzette op links en de bal in de verste hoek binnentrapte
(70’2-3 ). De thuisploeg kwam nog één keer goed weg na een knappe solo van bezoeker Alen maar voor de rest was het groen-wit dat verwoed op zoek ging naar de stilaan verdiende gelijkmaker. Ondanks pogingen van Jan Smolders (vrije trap), Kevin Wielockx (gekraakt schot) en Niels Vandebroek (schot na afleggertje Joris Hermans) zou de stand niet meer veranderen.

Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko, Ben Lenaerts (67’ Joris Hermans) , Gert Timmermans, Niels Vandebroek ,Florin Theuwis , Jan Smolders ,Glen Huibers , Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers, Bram Geers, Bert Van Den Dungen (45’ Kevin Wielockx)

Doelpunten :                     9’ Schoofs 0-1
                                               33’ Ezaitouni 0-2
                                               55’ Florin Theuwis 1-2