28-10-2018  Herk De Stad FC  - K. Achel VV      4-1

Op het veld van leider Herk leek groen-wit een kwartier lang de evenknie maar na het eerste doelpunt van de thuisploeg stapelden de slordigheden bij Achel VV zich op en op enkele minuten tijd werden de bezoekers kansloos uitgeteld.  Na de koffie kampeerde groen-wit op de helft van Herk FC maar verder dan de (verdiende) aansluitingstreffer kwam het niet.

De 17de minuut veranderde het uitzicht van de wedstrijd. Na een kwartier kon de thuisploeg zich doorzetten op rechts, de voorzet belandde bij Stokmans en de 1-0 stond op het scorebord.  Organisatie weg bij de bezoekers, slordig balverlies en Herk profiteerde voluit. Vijf minuten later stond het al 3-0. Achel VV trachtte te reageren maar verder dan een schot van Jonas Van Der Wiel en Florin Theuwis die een teenlengte te kort kwam op een voorzet van Jan Smolders, kwam het niet.
Op het half uur moest groen-wit de kelk tot op de bodem ledigen wanneer de scheidsrechter niet reageerde op het vlagsignaal van zijn lijnrechter na een fout op een Achelse speler en Vernijns aan de overkant de 4-0 mocht aantekenen.
Na de pauze was Achel nadrukkelijk de betere ploeg en lukte al snel de aansluitingstreffer. Jonas Van Der Wiel kon na een vloeiende aanval de aansluitingstreffer binnentrappen maar werd helaas teruggefloten voor buitenspel. De scheidsrechter gaf groen-wit hierop een terechte vrije trap voor een voorafgaandelijke fout op Joris Hermans en Jan Smolders draaide de bal voorbij de Herkse doelman (55’ 4-1). De verdere aanvalsgolven van de bezoekers leverden nog enkele halve kansen op maar aan de eindstand veranderde niets meer.

Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko, Gert Timmermans, Niels Vandebroek , Florin Theuwis , Jasper Vandebroek , Jan Smolders,  Glen Huibers (75’ Pieter Van Nerum), Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers,  Kevin Wielockx, Joris Hermans (55’ Bert Van Den Dungen)

Doelpunten :
17’ Stokmans 1-0
22’ Gerrits 2-0
23’ Verbeeck 3-0
30’ Vernijns 4-0
55’ Jan Smolders 4-1

Volgende wedstrijd :  zondag 4 november om 14u30 :  K. Achel VV – Daring Huvo Jeuk