07-10-2018  HIH Hoepertingen  - K. Achel VV    1-2

De idyllische vergezichten met de glooiende hellingen van de Borgloonse fruitstreek lenen zich uitstekend voor een toeristische daguitstap maar voor K. Achel VV stond er vanmiddag tegen rode lantaarn Hand In Hand Hoepertingen veel op het spel. En groen-wit was uitstekend bij de les. Het domineerde de partij en liep al in de eerste helft verdiend uit met doelpunten van Glen Huibers en Jonas Van Der Wiel. Na de pauze verzuimde het om de wedstrijd definitief te beslechten met een 3de doelpunt maar de late aansluitingstreffer van de thuisploeg kon groen-wit niet meer verontrusten.
De mooie prestatie leverde alleszins de 2de  deugddoende en verdiende driepunter van het seizoen op.
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Jonas Van Der Wiel. Hij krulde een vrije trap richting winkelhaak maar de lokale doelman verwerkte de bal in hoekschop (9’). Een korte hoekschop enkele minuten later resulteerde in een knal op de paal van Niels Van De Broek en ook Jan Smolders zag de rebound tegen de andere doelpaal belanden (16’). Amper één minuut later soleerde Florin Theuwis richting doel maar de Hoepertingse doelman ging gepast plat op het schot. Het verdiende doelpunt bleef alsnog uit. Eén keer kon Hoepertingen zich op links doorzetten maar tot opluchting van groen-wit hobbelde het gekraakte schot voorbij de verste paal buiten (30’). Tien minuten voor de pauze kreeg Achel VV eindelijk loon naar werken. Een knappe één-twee met Jonas Van Der Wiel bracht Glen Huibers alleen voor doel en die schoof de bal onder de uitgekomen doelman binnen (36’ 0-1). Amper 6 minuten later zat groen-wit op rozen toen Jasper Van De Broek met een knappe steekbal de infiltrerende Jonas Van Der Wiel alleen voor doel zette en deze liet de kans niet liggen (42’ 0-2 en tevens de ruststand).
Meteen na de koffie verzuimde groen-wit om de wedstrijd definitief te beslissen. Een op de rechterflank oprukkende Jasper Van De Broek zette op links Glen Huibers alleen voor doel maar diens schot raakte de bovenkant van de deklat (48’). En ook bij een een volgende aanval vergat een uitstekend combinerend Achel VV de score verder op te drijven (50’). Gelukkig was er amper één minuut later aan de overkant een attente Tom Wertelaers die zich nog op het nippertje in de baan van de bal wist te gooien  en daarmee de aansluitingstreffer van de thuisploeg wist te voorkomen.
Achel VV zou, ondanks het voetballend overwicht en nog enkele kansjes, er niet meer in slagen om de score verder op te drijven. Hoepertingen moest het vooral hebben van gestalte en lange ballen maar tegen een uitstekende Achelse verdediging waren de kansjes schaars. Toch kwam er nog een aansluitingstreffer toen de scheidsrechter enkele minuten voor affluiten na een lichte overtreding (?) in het Achels strafschopgebied de bal op de stip legde (88’ 1-2). De Achelse zege kwam echter niet meer in het gevaar waardoor de kostbare 3 punten mee de bus op mochten richting De Siggert. De rode lantaarn bleef in Hoepertingen achter.

Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko, Gert Timmermans, Niels Vandebroek , Florin Theuwis , Jasper Vandebroek , Jan Smolders,  Glen Huibers, Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers,  Kevin Wielockx, Joris Hermans (64’ Bert Van Den Dungen)

Doelpunten :
36’ Glen Huibers 0-1
42’ Jonas Van Der Wiel 0-2
88’ Stieners  1-2 (penalty)

Volgende wedstrijd :  zaterdag 13 oktober om 19u30 :  K. Achel VV – Vlijtingen VV