21-10-2018  Mechelen a/d Maas - K. Achel VV    2-3

Nadat groen-wit  de wedstrijd bijna continu gecontroleerd had, was het dertien minuten voor affluiten de Maasmechelse aanvaller Mullenmeister die een vrije trap over de muur voorbij een kansloze invallersdoelman Ward Leyssen krulde en de thuisploeg leek daarmee op weg om de drie kostbare punten thuis te houden. Voor Achel VV, op dat ogenblik nog met zijn tienen na de rode kaart van doelman Maarten Brecko, leek het een uitzichtloze situatie.  Maar de ploeg toonde nogmaals zijn mentale weerbaarheid en slaagde er in de laatste vijf minuten alsnog in om de volle buit mee naar de Siggert te brengen. Joris Hermans pikte zijn eerste (competitie) doelpuntje in Achelse loondienst mee en Jan Smolders tekende twee minuten voor het einde voor de winnende treffer.

Het mooie en grote kunstgrasveld van Maasmechelen vergde van de Achelse spelers toch wel de nodige aanpassing. Maar groen-wit trok zoals gewoonlijk vrank en vrij ten aanval. Jonas Van Der Wiel plaatste een vrijschop richting winkelhaak (5’)  en Bert Van Den Dungen nam een voorzet van Florin Theuwis meteen op de slof (13’). De thuisploeg plooide massaal terug op de eigen speelhelft en loerde op de omschakeling. Bij één van de schaarse counters mocht rechtsbuiten Cinti naar binnenkappen om dan de bal à la Trossard in de verste winkelhaak buiten bereik van doelman Maarten Brecko binnen te krullen (23’ 1-0). De bezoekers namen opnieuw het heft in handen maar de steriele druk leverde weinig kansen op. Vijf minuten voor rust kwam groen-wit nog één keer goed weg toen een mislukte terugspeelbal een hachelijk standje voor doel opleverde. (Rust : 1-0)
Al snel na de pauze kreeg groen-wit eindelijk loon naar werken. Een verre kruispas van Bram Geers lanceerde Florin Theuwis die net iets eerder bij de bal was dan doelman Vanheyst en de verdiende gelijkmaker aantekende (54’ 1-1). Groen-wit ging op zoek naar de verdiende voorsprong maar twintig minuten voor tijd leek het noodlot toe te slaan toen bij een snelle counter van de thuisploeg doelman Maarten Brecko aan de noodrem trok om een Maasmechelse aanvaller van een doelpunt te houden. Rood, penalty en met zijn tienen verder…. Invallersdoelman Ward Leyssen mocht opdraven voor zijn eerste competitieminuten en gelukkig voor groen-wit werd de penalty overgetrapt. Een adembenemend slot zou volgen. Amper twee minuten later slaagde Florin Theuwis erin zich aan de overkant door te zetten en alleen op doel af te stormen maar ook in twee tijden kreeg  hij de bal niet in doel. Nauwelijks twee minuten later ontstond er grote frustratie bij de Achelse spelers en supporters toen Jonas Van Der Wiel ten val werd gebracht in het strafschopgebied maar de scheidsrechter bij de daaropvolgende counter van de thuisploeg wel een vrije trap toekende aan de overkant, die tot overmaat van ramp door de thuisploeg werd binnengetrapt (77’ 2-1).  Groen-wit liet zich echter niet uit het lood slaan en na duidelijke hands in het Maasmechelse strafschopgebied legde de scheidsrechter de bal dit keer wel op de stip.  Joris Hermans zette de strafschop feilloos om (85’ 2-2).  En in de laatste minuten was het groen-wit dat zelfs met een man minder hardnekkig op zoek ging naar de volle buit…….. en gerechtigheid geschiedde.  Twee minuten voor affluiten zwiepte Jasper Vandebroek de bal hoog in het strafschopgebied, Jan Smolders torende boven iedereen uit en knikte  met het hoofd de bal in de verste winkelhaak binnen (88’  2-3).

Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko,  Joris Hermans (86’ Glenn Huibers) , Gert Timmermans, Niels Vandebroek ,Florin Theuwis , Jan Smolders , Bert Van Den Dungen , Jonas Van Der Wiel, Kevin Wielockx, Bram Geers (72’ Ward Leyssen), Jasper Vandebroek

Doelpunten :     23’ Cinti  1-0
                               54’ Florin Theuwis 1-1
                               77’ Mullenmeister 2-1
                               85’ Joris Hermans 2-2 (penalty)
                               88’ Jan Smolders 2-3
Volgende wedstrijd zondag 28-10-2018 om 14u30 :  Herk-De-Stad FC  – K. Achel VV.