23-09-2018  Zepperen-Brustem - K. Achel VV    2-0

Achel VV mocht vanmiddag op bezoek bij leider Zepper-Brustem. Een prima meevoetballend groen-wit kwam pas in de 2de helft op achterstand op  hoekschop en slaagde er niet meer in om deze goed te maken. Een technisch vaardige thuisploeg benutte daarna de ontstane ruimte en stuurde de bezoekers met een 2de doelpunt huiswaarts.

Voor de verre verplaatsing naar het zuiden van de provincie had de club vanmiddag voor spelers en supporters een bus ingelegd. Die zagen een evenwichtige maar kansarme eerste helft waarin groen-wit de evenknie was van leider Zepperen-Brustem. De thuisploeg raakte nauwelijks in de buurt van doelman Maarten Brecko maar ook de plaatselijke doelman moest slechts één keer plat na een schot van Jonas Van Der Wiel, op aangeven van Jan Smolders (13’).
De 2de helft startte veelbelovend voor groen-wit maar het was de thuisploeg die op voorsprong klom toen Agbo vrij mocht inkoppen na hoekschop (56’ 1-0). Achel VV trachtte de bakens te verzetten maar tegen het Zeppers blok kon het moeilijk kansen creëren en moest het zich tevreden stellen met enkele afstandsschoten. De thuisploeg daarentegen kon nu geregeld gevaarlijk tegenprikken en na een snelle aanval kon thuisspeler Nyns de voorzet vanop rechts aan de 2de paal binnenwerken
(73’ 2-0). Groen-wit bleef voor het oog van de talrijk meegereisde supporters op zoek gaan naar de aansluitingstreffer maar moest daarbij risico’s nemen. Zepper-Brustem maarkte gretig gebruik van de ontstane ruimte en groen-wit ontsnapte enkele keren aan een ruimere achterstand.
In het slot van de wedstrijd mocht Kevin Wielockx, na maandenlang blessureleed, opnieuw zijn eerste competitieminuten meepikken in het eerste van Achel VV.

Selectie K.Achel VV:  Maarten Brecko, Ben Lenaerts, Gert Timmermans, Niels Vandebroek , Florin Theuwis , Jasper Vandebroek , Jan Smolders  Glen Huibers (65’ Bram Geers), Jonas Van Der Wiel, Tom Wertelaers, Bert Van Den Dungen (79’ Kevin Wielockx)

Doelpunten :
56’  1-0 Agbo