K. Achel VV A - Turkse Rangers 3-0

Op de Siggert stond met de komst van Turkse Rangers op de eerste speeldag al meteen een topper op de agenda. Het erg ambitieuze Turkse Rangers brengt na drie opeenvolgende promoties opnieuw een indrukwekkend ogende selectie op de been met tal van namen die hun pluimen in het verleden hogerop verdiend hebben…
De eerste minuten maakten al meteen duidelijk dat de bezoekers voor de drie punten kwamen. Groen-wit werd achteruit geduwd en doelman Ian Wouters moest al na 2 minuten een schot van Briels in hoekschop verwerken. Ondanks veel voetballend vermogen schuwde Turkse Rangers de harde aanpak niet met o.a. een zware charge op de enkels van Stijn Deckers (15’). De thuisploeg doorstond de eerste 20 minuten zonder kleerscheuren en prikte een eerste maal tegen met een actie van Ivan Rosario op links die teruglegde op de vrijstaande Stijn Deckers maar die zag zijn poging op de lijn gekeerd. Vijf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg toen Stijn Deckers een afgeweerde bal met een grondscherend schot tussen een bos van benen onder de bezoekende doelman tegen de netten zag verdwijnen (29’ 1-0). Het laatste kwartier was opnieuw voor de bezoekers maar Stankov kopte de enige bezoekende kans over doel (39’).
Voor de rest begon de 2de helft zoals de eerste ; Stijn Deckers werd opnieuw getorpedeerd maar kon gelukkig verder spelen en Achel VV plooide willens nillens terug onder de zware bezoekende aanvallen. Maar verder dan een gevaarlijke vrije trap die eindigde op de vuisten van de Achelse doelman (54’) kwamen de Turkse Rangers niet en groen-wit prikte af en toe gevaarlijk tegen via de Achelse flankverdedigers Jeroen Janssens en Niels Vandebroek. Een kwartier voor tijd dweilde Florin Theuwis de rechterflank af en diens voorzit werd op links door Jarrit Agten tegen de paal getrapt waarna een attente Andy Peeters er als de kippen bij was om de Achelse voorsprong te verdubbelen (76’ 2-0).  Amper één minuut later had Andy opnieuw een knappe dribbel in huis en een gekrulde plaatsbal in de verste hoek maar doelman Dautzenberg duwde de bal met een knappe reflex in hoekschop (77’). Bezoeker Sögütcü had nog een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar miste (83’) en aan de overkant zag ook Jarrit Agten, na voorzet van Ivan Rosario, zijn schot op de doelman stranden (84’). Ivan zette daarna zelf de kroon op een uitmuntende Achelse teamprestatie door op de linkerflank iedereen voorbij te snellen en vanuit een moeilijk hoek de eindstand in de verste hoek binnen te schuiven (86’ 3-0).
Alvast een uitstekend begin van de competitie voor de ploeg van Bart Vandewalle die zijn spelers allemaal zeer diep zag gaan om dit resultaat over de meet te trekken, en dat tegen een zeer sterk Turkse Rangers, dat terecht de nodige ambities mag koesteren…
PS: De tweede helft werd een kwartiertje later op gang gefloten. Een bezoekende supporter maakte een ongelukkige val op de tribunes en moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Voetbal is op die momenten totaal onbelangrijk. Achel VV wenst de betrokkene alvast een spoedig herstel toe!
Doelpunten:
29’ 1-0 Stijn Deckers
76’ 2-0 Andy Peeters
86’ 3-0 Ivan Paulino Rosario