K. Achel VV B - K. Sp. Wijchmaal 2-4

In een spectaculaire eerste helft openden de bezoekers al vroeg de score toen Mirtic na een knappe 1-2 door de Achelse verdediging sneed en doelman Noels kansloos liet (8’ 0-1). Groen-wit reageerde met prima mogelijkheden voor Kevin Hermsen en Kjeld Coppens maar hun pogingen vlogen ver over. Bij een volgende kans enkele minuten later werd Kjeld Coppens onderuit gehaald in het strafschopgebied en Kevin Hermsen trapte de penalty foutloos voorbij de bezoekende doelman (16’ 1-1). Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er vielen kansen aan beide zijden. Na een vrije trap op het randje van het strafschopgebied knalde Vanhove zijn ploeg met een laag schot in de benedenhoek weer op voorsprong (25’ 1-2). Nauwelijks 3 minuten later werd bezoeker Segers diep gestuurd en werd zijn schwalbe in het strafschopgebied beloond met een penalty voor de bezoekers. Dalemans nam het cadeautje aan en verdubbelde de voorsprong (28’ 1-3). Groen-wit reageerde met een heerlijke krul van Raf Theunissen richting winkelhaak maar de bezoekende doelman redde (35’). Eén minuutje later was de aansluitingstreffer wel een feit : Kjeld Coppens had van dichtbij een subtiel lobje in petto en verschalkte de bezoekende verdediging (36’ 2-3). De verdiende gelijkmaker kwam er echter niet meer voor de pauze. Maar een evenwichtige eerste helft bood alle perspectieven voor groen-wit voor een remonte in de 2de helft.
Maar de groen-witte motor sputterde in de 2de helft en goede aanvallen waren schaars. Het waren integendeel de bezoekers die voor het meeste gevaar zorgden en verder uitliepen na een doelpunt van Segers op het uur (61’ 2-4). Mirtic verschalkte met een speels hakje nog bijna doelman Noels maar de eindstand stond reeds op het scorebord.
Doelpunten:
8’   0-1 Mirtic
16’ 1-1 Kevin Hermsen
25’ 1-2 Vanhove
28’ 1-3 Dalemans
36’ 2-3 Kjeld Coppens
61’ 2-4 Segers