K. Achel VV A – Sp. Nevok Gruitrode 4-1

Groen-wit ontving vanavond promovendus Nevok Gruitrode en dat betekende tevens een aangenaam weerzien met Nevoktrainer Davy Peeters, die als speler-trainer met 2 titels (kampioen 4de provinciale in 2010-2011 en kampioen 3de provinciale in 2012-2013) een erg succesvolle periode kende op de Siggert.
Het tactisch plannetje van de bezoekers klopte de eerste helft als een bus. Diep terugplooien op eigen helft en snel  (en soms gevaarlijk) tegenprikken wanneer het kan. Achel VV had wel balbezit maar kreeg behalve enkele pogingen van Axel Maes en Florin Theuwis, geen doelrijpe kansen bij elkaar gevoetbald. De vrije trap van Jarne Berben (22’) had de bezoekers zelfs een voorsprong kunnen opleveren maar de bal spatte uiteen op de dwarslat. Net voor de pauze infiltreerde kapitein Jasper Vandebroek vanuit de achterste linie tot twee maal in de bezoekende verdediging maar het schot van Ivan Rosario belandde naast doel en de poging van Florin Theuwis werd gestuit door doelman Coenen.
Groen-wit drukte bij het begin van de 2de helft het gaspedaal in en drukte Nevok tegen het eigen doel. Jasper Vandebroek slalomde door de bezoekende verdediging maar zijn schot werd nog net afgeblokt (50’). Doelman Coenen loste even later een verschroeiend schot van Ivan Rosario dat werd binnengetikt door Jarrit Agten maar de grensrechter had buitenspel gesignaleerd (53’). In de aansluitende fase kreeg Ruben Berben aan de overzijde plots van dichtbij een schietkans maar hij besloot naast (54’). Toch kreeg groen-wit eindelijk loon naar werken. Een kwieke Axel Maes ging in het strafschopgebied over de knie bij een bezoekende verdediger en Jasper Vandebroek zette de thuisploeg verdiend op voorsprong (59’  1-0). Achel was even later via een knappe dribbel van Axel Maes dichtbij een dubbele voorsprong (69’) maar kwam dan weer goed weg toen aan de overzijde Jarne Berben op de paal knalde (70’). Niels Vanhelden vond meteen daarna met een verre trap Florin Theuwis op de rechterflank, Ivan Rosario nam over en knalde vanop de backlijn staalhard het 2de Achelse doelpunt binnen (71’ 2-0). Maar amper drie minuten later knokte Nevok zich met een knappe aanval terug in de wedstrijd toen Berrevoets op voorzet van Jarne Berben eenvoudig de aansluitingstreffer tegen de netten duwde (74’ 2-1). Groen-wit leek even het noorden kwijt maar herstelde zich. Na enkele Achelse kansen via Ivan Rosario en Max Spreuwers  was het Lars Gevers die op aangeven van Max Spreuwers het derde en bevrijdende Achelse doelpunt op het scorebord zette (87’ 3-1).  Om zijn sterke invalbeurt nog wat extra op te fleuren volleyde Lars in de toegevoegde tijd een afgeweken hoekschop even later in één tijd onder de lat binnen (91’  4-1).  Misschien wat overdreven eindcijfers maar toch een verdiende thuisoverwinning èn groen-wit pakt de eerste periodetitel!
Doelpunten:
59’  1-0  Jasper Vandebroek
71’  2-0  Ivan Paulino Rosario
74’  2-1  Seppe Berrevoets
87’  3-1  Lars Gevers
91’  4-1  Lars Gevers
Ploegopstelling Achel VV: Ian Wouters, Jeroen Janssens, Jarrit Agten ( 63’ Lars Gevers), Niels Vanhelden, Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten, Axel Maes, Ivan Paulino Rosario (85’ Maxim Schouteden), Andy Peeters (75’ Karel Engelen) , Florin Theuwis (75’ Max Spreuwers)
Eveneens vanavond gespeeld (3de prov. B) :  KFC Ham United - K. Achel VV B   3-2
Wedstrijden komend weekend:
-zaterdag 11 november om 20u00 (1ste prov.) :  KFC Park Houthalen  – K. Achel VV A
-zaterdag 11 november om 19u30 (3de prov.B):  K. Achel VV B –  KFC Opitter

K. Achel VV A –  Sp. Nevok Gruitrode 4-1