K. Achel VV B - KFC Opitter 5-1

Groen-wit, voor de gelegenheid in het rood, opende de score na een kwartier. Boris Coppens trapte van erg ver een vrije trap met een verraderlijke stuit net voor de bezoekende doelman. Een inlopende Joey Soers werd van achteren aangetrapt op het moment dat hij de geloste bal wou binnentrappen. Terechte strafschop en Jarno Verberne trapte feilloos binnen (16’ 1-0).  Een evenwichtige eerste helft volgde waarin de bezoekers op zoek gingen naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Sujarit kreeg een zee van tijd en ruimte net buiten het strafschopgebied en krulde de bal onder de lat binnen (35’ 1-1).  Nauwelijks drie minuten later zette Fons Van Den Broek Boris Coppens met een simpele hoofdknik op weg naar het bezoekende doel maar Boris trapte de bal aan de verkeerde kant van de paal nipt naast.
Na de rust waren de beste kansen voor de thuisploeg. Een afgemeten voorzet op rechts van Brent Stelten en Fons Van Den Broek kopte de bal met een zweefduik  over een kansloze doelman Aerden onder de lat binnen (54’ 2-1).  Opitter reageerde maar een attente doelman Seppe Noels duwde de lage schuiver van Janssen nog net in hoekschop. Maar het was de thuisploeg die de wedstrijd naar zich toe trok. Een krachtige kopslag van Fons Van Den Broek, op voorzet van opnieuw Brent Stelten, werd door de Opitterse doelman nog uit het doel geranseld (65’) maar het was uitstel van executie. Een klaar kijkende Stijn Deckers zette Jasper Vandersanden op weg naar doel en Jasper had dus slechts 9 minuten nodig om zijn eerste Achelse doelpunt tegen het net te trappen (67’ 3-1).  Fons Van Den Broek – uitstekende 2de helft -  heroverde de bal en snelde richting doel om in de verste hoek zijn 2de van de avond binnen te trappen (74’ 4-1). En ook de wederoptredende Kevin Hermsen deed zijn duit in het zakje : balrecuperatie op de linkerflank en zelf binnentrappen in de verste benedenhoek (85’ 5-1). Na 2 maanden slaagt groen-wit er eindelijk nog eens in om de 3 punten op zak te houden. Dik verdiend en alvast een opsteker voor de mannen van Jef Henckens met het oog op de wedstrijd van volgende week op het veld van leider Lutlommel VV.
Doelpunten:
16’ 1-0 Jarno Verberne
35’ 1-1 Jammy Sujarit
54’ 2-1 Fons Van Den Broek
67’ 3-1 Jasper Vandersanden
74’ 4-1 Fons Van Den Broek
86’ 5-1 Kevin Hermsen