K. Achel VV A – Zonhoven United A 4-1

Leider Achel had het niet onder de markt in de eerste helft met een stug en goed georganiseerd Zonhoven. Groen-wit eiste gaandeweg meer en meer het balbezit op maar grote kansen waren er voor de thuisploeg niet te bespeuren. Zonhoven stak slechts één maal de neus aan het venster toen Withofs een vrije trap met het hoofd verlengde en de bal op de lat zag stranden (10’).
Na de pauze voerde Achel de druk op en na een kwartier leverde dat resultaat op. Een dribbelende Giovanni Dors werd in het strafschopgebied neergehaald en kapitein Jasper Vandebroek zette de strafschop onberispelijk om (60’ 1-0). Nauwelijks enkele minuten later bracht een knappe  één-twee met Axel Maes Jarrit Agten in schietpositie. Doelman Loyens kon het schot onvoldoende afweren en de dubbele voorsprong was een feit (62’ 2-0).  Het mooiste doelpunt van de avond volgde enkele minuten later. Axel Maes vond de vrijstaande Ivan Rosario op rechts die in één tijd de bal laag voor doel bracht waar de inlopende Giovanni Dors aan de 2de paal mooi afwerkte (65’ 3-0). De bezoekers lagen in nauwelijks 5 minuten in de touwen en de Achelse aanvalsgolven bleven nu komen. Toch kon  Bielen na een knappe aanval van de bezoekers nog voor de aansluitingstreffer zorgen  (71’ 3-1). Het geloof in een terugkeer duwde groen-wit even achteruit maar behalve een paar hoekschoppen leverde de bezoekende druk geen kansen op. De beste mogelijkheden in de slotfaze waren nog voor de thuisploeg en leverden nog één doelpunt op. Ivan Rosario, diep gestuurd door Jarrit Agten, werd in het strafschopgebied neergetrokken en dit keer was het Giovanni Dors die de strafschop feilloos tegen de touwen trapte (82’ 4-1). Giovanni Dors vierde zijn wederoptreden op de Siggert met 2 doelpunten. Ook Jasper Vandersanden kreeg vanavond zijn eerste minuten in de A-ploeg na vele maanden blessureleed.
Doelpunten:
60’ 1-0 Jasper Vandebroek
62’ 2-0 Jarrit Agten
65’ 3-0 Giovanni Dors
71’ 3-1 Bielen
82’ 4-1 Giovanni Dors

Ploegopstelling Achel VV: Ian Wouters, Jeroen Janssens , Jarrit Agten, Niels Vanhelden (78’ Max Spreuwers) , Jasper Vandebroek, Niels Vandebroek, Nick Pinxten, Axel Maes (72’ Jasper Vandersanden), Ivan Paulino Rosario, Lars Gevers (72’ Andy Peeters), Florin Theuwis (46’ Giovanni Dors)
Wordt morgen gespeeld om 14u30 (3de prov. B) :  Sp. Grote Heide – K. Achel VV B