K. Achel VV B - Stal Sport A 7-3

Belangrijke wedstrijd voor groen-wit met het oog op het behoud, dat mits een overwinning over Stal Sport in de rangschikking kon springen. Maar de wedstrijd begon dramatisch voor de thuisploeg. Balverlies op het middenveld leidde tot een knappe aanval van de bezoekers die na een hoge voorzet door Rob Mertens aan de 2de paal tegen de touwen werd gewerkt (5’ 0-1). Op het kwartier mocht Warre Mondelaers van ver aanleggen en hij knalde de dubbele voorsprong boven een verbouwereerde Seppe Noels onder de lat binnen (16’ 0-2). Maar groen-wit toonde veerkracht. Nauwelijks 4 minuten later stuurde Joey Soers Max Spreuwers diep op de linkerflank. Max’ voorzet bereikte de vrijstaande Stijn Deckers die de aansluitingstreffer op het scorebord zette (20’ 1-2). Op het half uur was het Joey Soers zelf die op links gelanceerd werd en met zijn voorzet de vrijstaande Fons Van Den Broek vond (30’ 2-2). Vijf minuten voor de pauze zette Max Spreuwers met een slim balletje Joey Soers alleen voor het Stalse doel maar doelman Helsen voorkwam de Achelse voorsprong.  De 2de helft was nauwelijks begonnen of Joey Soers, op wandel door de Stalse afweer, leverde een panklare assist af op Seppe Joosten, die zijn ploeg op voorsprong zette (47’ 3-2). Het begin van een open 2de helft met veel rommelige en gevaarlijke situaties aan beide zijden, waarbij het gladde en hobbelige veld alvast geen bondgenoot was van vlotte combinaties. Het was wachten op de invalbeurt van Kevin Hermsen vooraleer de thuisploeg verder afstand kon nemen. Joey Soers op links – alweer - had een voorzet op maat in petto voor de inlopende Kevin Hermsen (73’ 4-2). Nauwelijks twee minuten later een actie van opnieuw Kevin Hermsen wiens glijdend schot onder de bezoekende doelman tegen de netten verdween (74’ 5-2). Vijf minuten voor tijd opnieuw een snelle actie op links van de aalvlugge Joey Soers, de voorzet leek te hoog, maar werd door het lange en hoog opgeheven been van Kevin Hermsen toch tegen de touwen gewerkt (85’ 6-2).  Een loepzuivere hattrick op amper 13 minuten van de Achelse spits en een 4de assist voor een herboren Joey Soers.  Twee minuten voor tijd alweer een actie van Joey Soers naar een onzelfzuchtige Kevin Hermsen die teruglegt op de inlopende Jarno Verberne voor een 7de Achels doelpunt (88’ 7-2).
In de allerlaatste minuut raakt ook Stal Sport nog aan een eerreddend doelpunt via Mertens
(90’ 7-3).Groen-wit tankt dus hopelijk voldoende vertrouwen met het oog op de belangrijke verplaatsing naar concurrent VK Gestel (1ste wedstrijd van de terugronde). Mits een overwinning kan Achel verder opschuiven in de rangschikking en 2024 met vertrouwen tegemoet zien!
Doelpunten:
5’    0-1  Mertens
16’  0-2  Mondelaers
20’  1-2  Stijn Deckers
30’  2-2  Fons Van Den Broek
47’  3-2  Seppe Joosten
73’  4-2  Kevin Hermsen
75’  5-2  Kevin Hermsen
86’  6-2  Kevin Hermsen
89’  7-2  Jarno Verberne
90’  7-3  Mertens