K. Achel VV A – Weerstand Koersel A 4-0

Het aangename lenteweer en de topaffiche tegen naaste achtervolger Koersel vormde  alvast de gedroomde omkadering voor groen-wit om op eigen veld het kampioenschap binnen te halen. Maar na het mindere vertoon van vorige week was de spanning voelbaar en dus was de voltallige Achel VV-familie gemobiliseerd om als 12de man de ploeg vooruit te stuwen.
Trainer Vandewalle had ook enkele verrassingen in petto en bracht zowel Giovanni Dors als Lars Gevers aan de aftrap. Ook Andy Peeters was weer van de partij nadat hij vorige week bruut van het veld werd getrapt.
Groen-wit kwam met het mes tussen de tanden aan de aftrap. Een knappe balrecuperatie van Nick Pinxten, gevolgd door een fraaie dribbel en slim doorsteekpasje naar Andy Peeters die de bal mooi aan de binnenkant van de paal binnenkrulde (16’ 1-0), zette groen-wit al snel in een comfortabele positie. Daaropvolgend dwong de thuisploeg weliswaar een reeks hoekschoppen af maar het laatste deel van de eerste helft was toch voor de bezoekers. Cerigioni devieerde met de hak een vrije trap op de winkelhaak  (39’) en trapte 2 minuten later nog een kans hoog over. Net voor de koffie werd Ballet bij de bezoekers diep gestuurd en Ian Wouters kwam een fractie te laat. Scheidsrechter Bylois wees naar de stip maar na tussenkomst van de lijnrechter werd de bal terecht net buiten het strafschopgebied gelegd.
Na de pauze trachtten de bezoekers de forcing te voeren maar de vele lange ballen werden door een secuur verdedigend Achel één voor één onschadelijk gemaakt. Er werd gestreden voor iedere morzel grond en de wedstrijd werd geregeld onderbroken om één of andere speler op te lappen.  Op het uur weer een knappe actie tussen Giovanni Dors en Ivan Rosario wiens voorzet door Florin Theuwis op doel werd gekopt. Doelman Reckers duwde in hoekschop. Twee minuten later verkeek de Koerselse doelman zich op een verre hoekschop van Jasper Vandebroek die door Nick Pinxten aan de 2de paal werd binnengekopt (62’  2-0).  De thuisploeg stoomde door en Jarrit Agten werd in het centrum plots helemaal vrijgespeeld. Alleen voor de bezoekende doelman hield hij het hoofd koel en schoof beheerst het 3de Achelsel doelpunt binnen (72’  3-0). Het orgelpunt werd uiteindelijk geplaatst door kapitein Jasper Vandebroek. Florin Theuwis kopte een hoekschop van broer Niels richting de vrijstaande Jasper die vanuit een scherpe hoek de eindstand binnenpoeierde (82’ 4-0).
Voor de bezoekers was het kalf dan allang verdronken. Groen-wit plaatst vanavond met een geweldige teamspirit de kers op de taart ; na een maandenlange koppositie is de titel meer dan verdiend!
Doelpunten:
16’   1-0  Andy Peeters
62’    2-0 Nick Pinxten
72’    3-0 Jarrit Agten
82’    4-0 Jasper Vandebroek

Ploegopstelling Achel VV: Ian Wouters, Jeroen Janssens, Jarrit Agten (84’ Niels Vanhelden), Jasper Vandebroek,  Lars Gevers, Niels Vandebroek, Giovanni Dors (77’ Max Spreuwers), Florin Theuwis (84’ Jasper Vandersanden), Ivan Rosario , Nick Pinxten, Andy Peeters (71’ Axel Maes)
Eveneens vanavond gespeeld (3de prov. B) :   Stal Sport   - K. Achel VV B     1-5