K. Achel VV B – Sporting Grote Brogel 3-3

Uitstekende wedstrijd van de jongens van trainer Jef Henckens. Met mooi en attractief voetbal speelde de  thuisploeg een ruime 3-0 voorsprong bij elkaar en had het lange tijd uitzicht op een meer dan verdiende driepunter tegen een sterke tegenstrever. Maar koning voetbal toonde zich vanavond langs zijn wreedste kant. Na de late aansluitingstreffer (‘77’), liet groen-wit zich in een onwaarschijnlijke slotfase nog 2 maal ringeloren, telkens na hoekschop…
Al na 10 seconden had Yento Hendriks de één-nul aan de voet wanneer hij alleen voor doel verscheen maar zijn trap op de bezoekende doelman strandde. Het startsein voor een zwierig Achels wedstrijdbegin waar de mooie aanvalsgolven elkaar opvolgden. Na 8 minuten volgde de beloning. Een verre vrije trap van Yento Hendriks werd aan de 2de paal door Raf Theunissen voor doel gekopt waar Bert Van Den Dungen zijn ploeg verdiend op voorsprong kopte (9’ 1-0). De beste kansen bleven voor groen-wit ; Grote Brogel kwam niet verder dan enkele prangende fasen voor de Achelse doelmond, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. Yento Hendriks verdubbelde 5 minuten voor de pauze de score toen zijn voorzet vanop rechts over doelman Van Gils in doel belandde (40’ 2-0). Bert Van Den Dungen had 2 minuten later pech met een kopbal net over de dwarsligger (42’).
Al snel in de 2de helft vond Michiel Umans op de linkerflank de vrijstaande Raf Theunissen die mooi teruglegde op de vrijstaande Yento Hendriks (51’  3-0). De thuisploeg meteen op rozen en groen-wit controleerde nadien probleemloos de wedstrijd. Enkele mooie Achelse kansen eindigden nog op de benen van bezoekend doelman Van Gils en zelfs toen ruim 10 minuten voor tijd (77’ 3-1) bezoekend aanvaller Vaes na een klutsbal in de Achelse verdediging alleen voor doelman Follon verscheen en de aansluitingstreffer op het scorebord zette, leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar 2 hoekschoppen in de slotfase, waarvan ééntje in de slotminuut, leverden de bezoekers evenveel doelpunten (83’ 3-2 en 92’ 3-3)  en een onverwacht puntje op. Groen-wit liet een verdiende driepunter uit handen glippen en moest jammer genoeg genoegen nemen met één puntje…

Doelpunten:
9’  1-0 Bert Van Den Dungen
40’ 2-0 Yento Hendriks
51’ 3-0 Yento Hendriks
77’ 3-1 Vaes
83’ 3-2 Hendrix
92’ 3-3 Hubrechts

Opstelling Achel VV:
Sam Follon, Joey Soers, Christof Kauffmann, Tom Nijhuis, Bert Van Den Dungen (88’ Oscar Lauwers), Raf Theunissen, Yento Hendriks, Michiel Umans , Jarno Verberne, Brent Stelten, Steff Nijssen
Eveneens vanavond gespeeld :  GS Bree-Beek A  – Achel VV A    6-1    (1ste prov.)
Komend weekend:
zaterdag 27 november om 19u30 : K. Achel VV A – EWS Schoonbeek Beverst (1ste prov.)
zaterdag 27 november om 18u00 : GS Bree-Beek B – K. Achel VV B (4de prov.D)

K. Achel VV B –  Sporting Grote Brogel  3-3