28-09-2019

Achel VV – Bregel Sport

Op de 5de speeldag heeft groen-wit zijn eerste puntenverlies geleden. Een onherkenbaar Achel VV werd offensief volledig lamgelegd door een sterk Bregel Sport dat verdiend met de 3 punten aan de haal ging. Uiteraard geen man overboord voor groen-wit dat nog altijd mag terugblikken op een schitterende seizoensstart. Er zijn nu eenmaal van die wedstrijddagen dat het gewoon niet lukt…
Bregel stak al in de eerste 10 minuten de neus enkele keren gevaarlijk aan het venster maar doelman Brecko greep gepast in. De thuisploeg herstelde nadien wel het evenwicht maar een doelrijpe kans afdwingen zat er niet in. Het waren daarentegen de bezoekers die met een voorsprong naar de kleedkamer zouden trekken. Salamone werd vrijgespeeld op rechts en diens voorzet werd door de inlopende Morganti binnengeschoven (37’ 0-1).
Meteen na de pauze kregen de goede bedoelingen van groen-wit al snel een stevige knauw. Na slecht inspelen mocht Salamone richting Achels doel snellen en met zijn afleggertje op Campagnari stond al meteen de 0-2 op het scorebord (48’ 0-2). Trainer Van Hout schakelde over naar een driemansverdediging maar toen Ubachs op het uur mocht aanleggen, mocht doelman Brecko zich een 3de maal omdraaien (64’ 0-3). Mission impossible dus, al bleef groen-wit strijdend op zoek gaan naar een eerredder. Het slotoffensief tegen de dubbele muur van Bregel leverde wat halve kansjes op maar de nul bleef op het scorebord staan en aan de overzijde moest ook de Achelse doelman nog enkele keren verhinderen dat de score verder opliep.

37’ 0-1 Morganti
47’ 0-2 Campagnari
64’ 0-3 Ubachs

Opstelling K. Achel VV:
Maarten Brecko,  Glen Huibers (75’ Tom Wertelaers), Jonas Van Der Wiel ,  Giovanni Dors (85’ Bert Van Den Dungen),  Ivo Moerenhout , Jasper Vandebroek,  Florin Theuwis , Kevin Wielockx , Gijs Moerenhout (55’ Stijn Deckers), Gert Timmermans, Niels Vandebroek.

Volgende wedstrijd :
zondag 6 oktober om 15u00 :  WS Schoonbeek-Beverst  -  K. Achel VV