23-11-2019

Achel VV – FC Alken

Met de gelijkmaker in de slotseconde heerste bij tal van supporters toch een gevoel van opluchting, zeker na de dubbele achterstand, met een eerste helft waarin groen-wit zich al te gemakkelijk in de luren liet leggen, de opbouw te traag was en kansen nauwelijks te bespeuren waren. De 2de helft bracht beterschap. De ploeg speelde met een groot strijdershart en drukte Alken 45 minuten tegen haar eigen doel. De 2 Achelse doelpunten waren dan ook oververdiend waardoor groen-wit er in extremis toch in slaagde om een puntje op de Siggert te houden.

De wedstrijd startte behoorlijk moeizaam voor beide ploegen. De thuisploeg kreeg een eerste mogelijkheid via Ivo Moerenhout die zijn tegenspeler afschudde en de keeper passeerde maar zijn poging nog van de lijn gekeerd zag (10’). Alken was nog nauwelijks in de buurt van Maarten Brecko geweest toen Maes werd vrijgespeeld en onder de Achelse doelman binnenschoof (22’ 0-1). Vijf minuten later werd Stijn Deckers op corner aangespeeld in de rechthoek en al wegdraaiend onderuit geveegd maar de scheidsrechter zag er geen graten in.  Een ideeënloos groen-wit slaagde er niet in om openingen in de Alkense afweergordel te vinden en toen Lenskens een te korte terugspeelbal in de Achelse verdediging afstrafte, zagen vele supporters de bui al hangen (37’ 0-2).
Maar onder impuls van een sterk ingevallen Florin Theuwis begon groen-wit de forcing te voeren, het leverde enkele halve kansen op maar de bal wilde niet goed vallen. Eén maal glipte aan de overkant Maes nog eens door de Achelse verdediging maar gelukkig liet hij de wenkende kans onbenut. In de 72ste minuut werd  Giovanni Dors op de linkerflank richting doel gelanceerd, hij omspeelde behendig de Alkense doelman en legde breed op Ivo Moerenhout die voor de aansluitingstreffer zorgde (72’ 1-2). Alken raakt nauwelijks nog weg uit het eigen strafschopgebied en had geluk wanneer een schot van Stijn Deckers via de vingertoppen van de doelman tegen de paal belandde (85’). In de daarop volgende fase werd nog een Achels schot door een Alkense arm afgeblokt maar ook nu leverde het Achels protest geen strafschop op.  Toch zou er nog een beetje gerechtigheid geschieden. In de slotminuut vond de onvermijdelijke Ivo Moerenhout dan toch nog een keer een gaatje om af te drukken en de gelijkmaker op het scorebord te trappen (90’  2-2). Extra minuten – ondanks 5 wissels en tal van onderbrekingen – kwamen er niet meer….

22’ 0-1 Maes
37’ 0-2 Lenskens
72’ 1-2 Ivo Moerenhout
90’ 2-2 Ivo Moerenhout
Opstelling K. Achel VV:
  Maarten Brecko,  Tom Wertelaers (88’ Gwenn Dierckx), Ivo Moerenhout ,  Stijn Deckers , Glen Huibers (69’ Toon Van Veldhoven) , Gijs Moerenhout (46’ Florin Theuwis), Gert Timmermans, Giovanni Dors , Niels Vandebroek, Jasper Vandebroek, Jonas Van Der Wiel

Volgende wedstrijd :
zaterdag 30 november om 19u30 :  MD Halen – K. Achel VV.