15-02-2020

Achel VV – GS Bree-Beek

Door een vroege achterstand was Achel VV lange tijd op achtervolgen aangewezen. Een sterk keepende Beekse doelman en een flinke dosis pech bij de afwerking hielden de thuisploeg lange tijd van een verdiende gelijkmaker. Maar na de rode kaart van Kevin Wielockx stak de thuisploeg nog een tandje bij en raakte het via een vrije trap van Glen Huibers en het hoofd van Niels Vandebroek alsnog aan de verdiende gelijkmaker. Het leverde de groep na afloop een terecht applaus op van de talrijk aanwezige Achelse supporters.

De thuisploeg was het eerst aan zet met een gevaarlijke vrije trap (5’) van Niels Vandebroek die door bezoekend doelman Bollen met de vingertoppen in hoekschop werd geduwd. Bree-Beek antwoordde via Paredis die zich al te gemakkelijk door de Achelse verdediging mocht wurmen en de bal van dichtbij voorbij doelman Brecko in doel duwde (9’ 0-1). De thuisploeg was meteen op achtervolgen aangewezen. Nauwelijks  2 minuten later stuurde Giovanni Dors Florin Theuwis diep en die werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, scheidsrechter Boelen legde de bal op de stip maar doelman Bollen ranselde de strafschop van Kevin Wielockx uit doel (11’). Op het half uur verscheen aan de overzijde Vanbuel alleen voor doelman Brecko maar Maarten liet zich niet verschalken (29’). Enkele minuten later was de thuisploeg weer aan zet, Ivo Moerenhout zette zich door op links en vond centraal Giovanni Dors maar zijn schot strandde pal op de Beekse doelman (32’). Maar ook Bree-Beek botste net voor de pauze nog op een (alweer) uitstekende Maarten Brecko (42’).

Kort na de koffie stormde Florin Theuwis op de rechtflank richting het Beekse doel maar zag zijn kanonschot via een ongelooflijke driebandstoot (binnenkant linkerpaal en rechterkruising) weer het veld in stuiteren (48’). Bree-Beek onderging de wedstrijd maar één keer was er toch een alerte Brecko nodig om de bal uit de voeten van Paredis te grabbelen (57’). Trainer Van Hout bracht met Jonas Van Der Wiel en Gwenn Dierckx meer offensieve power maar de rode kaart (2x geel) van kapitein Wielocx – na hevig protest voor vermeend hands op vrijschop - leek de kansen van de thuisploeg te hypothekeren. Groen-wit had echter een fantastische reactie in huis en ging met zijn tienen verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Een knappe inswingende vrije trap van Glen Huibers werd door het hoofd van Niels Vandebroek in doel verlengd en leverde alsnog het dikverdiende puntje voor groen-wit op (81’).

9’ 0-1 Paredis
81’  1-1 Niels Vandebroek
Opstelling K. Achel VV: Maarten Brecko,  Tom Wertelaers (72’ Gwenn Dierckx) , Ivo Moerenhout, Kevin Wielockx, Florin Theuwis , Glen Huibers,  Gert Timmermans, Niels Vandebroek,  Giovanni Dors, Jasper Vandebroek, Stijn Deckers (56’ Jonas Van Der Wiel)
Volgende wedstrijd op donderdag 20-02-2020 om 20u00:  Zonhoven United – K.Achel VV .