07-09-2019

Achel VV – Herk-De-Stad FC

Groen-wit heeft zijn eerste thuiswedstrijd tegen een sterk Herk-De-Stad met een driepunter afgesloten. De bezoekers namen in de 1ste helft vaak hun toevlucht tot lange ballen maar konden enkele uitstekende mogelijkheden die hier uit voortkwamen, niet benutten en dat deed groen-wit met haar kansen dan weer wel. Een doelpunt net voor rust, ééntje kort na de pauze, een goede organisatie en Ivo Moerenhout opnieuw in een glansrol, waren voldoende ingrediënten om de volle buit op de Siggert te houden.

Na een kwartiertje studieronde trapte Kevin Wielockx een eerste afstandsschot op de vuisten van de Herkse doelman maar nauwelijks een minuut later ontsnapte groen-wit aan een vroege achterstand toen doelman Brecko eerst met een knappe reflex een kopbal van dichtbij afweerde, de bal terug voor doel werd gebracht maar door een bezoekende aanvaller op de lat werd getrapt. Ook Herkspeler Swinnen verscheen enkele minuten later na een diepe bal alleen voor doelman Brecko maar verzuimde de score te openen (20’). En ook Giovanni Dors slaagde er aan de overzijde niet in om een mooie schietkans enkele minuten later te verzilveren. Vijf minuten voor de pauze was het groen-wit dat op voorsprong kwam. In een snelle counter vond Glen Huibers Giovanni Dors op rechts, deze bediende Ivo Moerenhout, die zich behendig ontdeed van zijn bewaker en met een mooie plaatsbal de Herkse doelman kansloos liet (40’ 1-0).
Na de koffie trachtten de bezoekers de forcing te voeren maar liepen al snel tegen een 2de Achels doelpunt. Ivo Moerenhout stuurde Giovanni Dors op links de ruimte in en Giovanni zette groen-wit met een schot in de verste hoek op rozen (55’ 2-0). Florin Theuwis mocht even later ook nog eens aanleggen na knap voorbereidend werk van opnieuw Ivo Moerenhout maar de Herkse doelman pareerde gevat (62’). Groen-wit zette het laatste half uur een uitstekende organisatie neer met een prima verdediging (Gijs Moerenhout & Niels Vandebroek op de flanken en Gert Timmermans en Jasper Vandebroek als centraal duo). Herk-De-Stad slaagde er nauwelijks nog in om kansen te creëren en de thuisploeg kon bij zeldzaam gevaar telkens rekenen op een attente doelman Brecko. De 2-0 voorsprong bleef dan ook tot het einde op het scorebord staan en groen-wit heeft na de eerste 2 competitiewedstrijden een perfect rapport.

40’  1-0  Ivo Moerenhout
55’ 2-0  Giovanni Dors

Opstelling K. Achel VV:
Maarten Brecko, Stijn Deckers (70’ Jonas Van Der Wiel), Glen Huibers,  Giovanni Dors (89’ Toon Van Veldhoven),  Ivo Moerenhout, Jasper Vandebroek,  Florin Theuwis , Kevin Wielockx , Gijs Moerenhout, Gert Timmermans, Niels Vandebroek

Volgende wedstrijd :
zondag 15 september om 15u00:  SV Herkol - K. Achel VV